Country tarzında mutfak dekorasyonu - Casual Avenue Blog
1035
post-template-default,single,single-post,postid-1035,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Country tarzında mutfak dekorasyonu

Yaşam tarzlarımızın değişmesiyle birlikte dekorasyonda da her geçen gün karşımıza farklı eğilimler çıkıyor. Eskiden, mutfaklar sadece yemek yapılan, evin belki de en az zaman geçirilen bölümlerinden biriydi. Geçen zaman içinde yemek kültürünün gelişmesi ve yemek yemenin bir keyif haline dönüşmesiyle birlikte, mutfaklar da pek çok evde ailelerin bir araya geldiği ve yemek yapmanın veya yemenin ötesinde zaman geçirdikleri alanlara dönüştü. Elbette ki bu durum da daha özenilen, daha zarif görünüme sahip mutfak dekorasyonlarının oluşturulmasına yol açtı.
Country tarzında baskın olan samimi hava ve sıcak atmosfer mutfaklarda da kendini hissettiriyor. Mutfaklarınızı county tarzında dekore ederken dikkat etmeniz gereken bazı temel noktalar var. Öncelikle seçtiğiniz mutfak ekipmanlarının bu tarza uygun olması gerekiyor. Mutfak dolaplarınızdan memnunsanız veya değiştirmeyi düşünmüyorsanız, onları istediğiniz renge boyayarak yenilemeye başlayabilirsiniz. Country tarzında dekore edilen mutfaklarda karşımıza en çok çıkan renk beyazdır. Beyaz hem ferah ve aydınlık bir ortam yaratmanızı sağlarken aynı zamanda masa veya tekstil ürünleri gibi kullanacağınız diğer mobilyalarla veya objelerle de kolaylıkla kombinlenebilir.

Beyaz rengin yanı sıra karşımıza çıkan çok sık çıkan bir diğer şey ise dolaplarda ahşabın doğallığından faydalanmaktır. Ahşap mutfak dolaplarınızı renkli duvarlar ya da ilginç fayans döşemeleriyle şık bir hale dönüştürebilirsiniz. Baca tipi davlumbazlar, eski tip kuzineler veya şömineler mutfakta hoş bir görünüm yaratacakları gibi aynı zamanda işlevsel olacaktır.

dolap

Country tarzındaki mutfaklarda ağırlıklı olarak açık raflar kullanılır. Bu da, seçtiğiniz objelerin ve mutfak malzemelerinin de önemli olduğunun göstergesidir. Renkli baharat dolapları, renkli kavanozlar, hasır sepetler kullanarak mutfakta kullandığınız malzemeleri düzenleyebilirsiniz. Hatta tava, kepçe gibi mutfak ekipmanlarını kancalarla asarak dekoratif bir malzemeye dönüştürmek mümkün. Eskitilmiş görünümlü dolapları vitrin gibi kullanmak, ahşap raflara vintage objeler dizmek de country tarzını pekiştirecek unsurlardır.

Mutfaklarınızda kullandığınız perde, masa örtüsü veya minderlerde ise ekose ya da pötikare desenleri kullanarak çarpıcı ve sıcak bir görünüm yaratabilirsiniz. Tekstil ürünlerini seçerken dekorasyonda en basit detayların bile çok önemli olduğunu, bütünlüğü bozabileceğini unutmayın. Seçtiğiniz pötikare bir servis, masanızın sunumunu nasıl baştan aşağı değiştirebilir veya genel renklere aykırı seçtiğiniz bir el havlusu rahatsız edici olabilir. Tüm seçimlerinizde özenli olmalısınız. Mutfağınızın genel renkleriyle uyumlu, farklı renk ve desendeki el havluları için mutlaka havlu kategorimize göz atın.

İşte size ilham verecek, şık dekorasyon örnekleri;

 



Pin It on Pinterest

Share This