Country tarzı dekorasyonda ilham veren örnekler - Casual Avenue Blog
957
post-template-default,single,single-post,postid-957,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Country tarzı dekorasyonda ilham veren örnekler

Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan country dekorasyon konusunu daha önceki yazımızda ayrıntılı olarak ele almış, country stilinde bir dekorasyon uygulamasında dikkat etmeniz gereken detayları belirtmiştik.

Eğer country dekorasyonun öne çıkan özelliklerini merak ediyorsanız sizi öncelikli olarak Country Tarzı yazımızı okumaya davet ediyoruz.

Bu yazımızda ise size ilham vereceğini düşündüğümüz country dekorasyon örneklerinden söz etmek istiyoruz.

En çok zaman geçirdiğimiz yaşam alanları

Evini yenilemeye karar veren pek çok insan önceliği oturma odasına verir. Evdeki zamanımızın çoğunu oturma odalarımızda geçirdiğimiz, evimize gelen konuları orada ağırladığımız düşünülürse bu çok da ilginç bir durum değil aslında. Daha önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi, country tarzında dekorasyonun en önemli tanımlarından biri sıcak ve konforlu bir yaşam alanı yaratmaktır.

Büyük, geniş koltuklar, eskitilmiş görünümlü ahşap mobilyalar. Doğada var olan renkleri uyumlu bir şekilde kombinleyerek şık oturma odaları yaratabilirsiniz.

ornek1Eğer oturma odanız geniş kanepeler kullanmanıza izin vermeyecek kadar küçükse daha küçük oturma grupları seçebilir, desenler ve seçtiğiniz vintage objeler ile görünümü destekleyebilirsiniz.

ornek2

Birbirinden farklı desenleri doğru kullandığınız takdirde sıcak bir görünüm elde edebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte de country dekorasyonda en çok karşımıza çıkan desenlerden ikisini bir arada görüyoruz. Çizgili ve çiçekli desenin enerji veren uyumu…

ornek3

Ekosenin sıra dışı enerjisi

Dekorasyonda için seçtiğiniz tekstil ürünleri de büyük önem taşır. Yatak odalarınızda country dekorasyonun vazgeçilmez deseni ekoseye yer verebilirsiniz. Ekose desenin enerjisi ve canlı görünümü yatak odalarına farklı bir görünüm kazandıracak.

ornek4

Yatak odanıza bambaşka bir görüntü kazandıracak nevresim takımlarını incelemek isterseniz şöyle buyurun.

Maun, ceviz ağacı gibi doğal malzemelerden üretilen ahşap mobilyaların yanı sıra ferforje ürünler de country tarzında sıkça karşımıza çıkar. Ferforje bir yatak, şık bir komodin, açık renk duvar kağıtları… Şık bir yatak odası örneği…

firenze

İster yatak odasında ister diğer yerlerde… Vintage objeleri kullanmaktan çekinmeyin. Eski valizler ve sandıkları değerlendirerek fazla eşyalarınızı ortadan kaldırırken, aynı zamanda nostaljik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

ornek6

Yemek yapma isteği uyandıracak mutfaklar

Yemeğin pek çok insan için bir keyfe dönüşmesiyle birlikte mutfaklar büyük önem kazandı. İşte yemek yapma isteği uyandıracak, sade ve şık mutfaklar…

mutfak1

 

Mutfaklara hareket kaymak için canlı renkler seçebilirsiniz.

mutfak2

 

Eğer geniş bir mutfağa sahipseniz mutfağı aynı zamanda uzun saatler geçirebileceğiniz bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz. Yemek masası, kahve keyfiniz için bir koltuk ve vintage dolaplar…

mutfak3

Banyoların da ev dekorasyonunda önemli bir role sahip olmasıyla birlikte, kullanılan ürünler de renklenmeye başladı. Günün yorgunluğunu attığınız banyolarınızda büyük bir değişiklik yapabilecekseniz işe örnekteki gibi bir küvet alarak başlayabilirsiniz.

banyo1

banyo2

Banyonuzda büyük zahmet gerektirmeyen değişiklikler yapmak istiyorsanız duvar kağıtlarıyla işe başlayabilirsiniz. Havlu, paspas gibi tekstil ürünlerini de doğru kombinleyip sergilediğiniz takdirde şık görünümler elde edebileceğinizi unutmayın. Country dekorasyonda banyonuza gerekli olacak tekstil ürünlerimizi mutlaka inceleyin.

banyo3

Tüm ev dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da aksesuar ve dekoratif ürünlerin seçimidir. Ahşap raflar, renkli kırlentler, ferforje objeler, çerçeveler ve hasır sepetler country dekorasyonun vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır.

dekorayson1

dekorasyon2

Kanepelerinizi süsleyecek renkli kırlentler… Ekose veya çizgili desenleri bir arada kullanarak çarpıcı bir görünüm yaratabilirsiniz.

kirlentler

Bu renkli kırlentleri nerede bulabilirim diyenleri şuraya alalım;

 

 

 



Pin It on Pinterest

Share This