Country Dekorasyonun Olmazsa Olmazı; Ekose - Casual Avenue Blog
928
post-template-default,single,single-post,postid-928,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
ekose

Country Dekorasyonun Olmazsa Olmazı; Ekose

Country dekorasyonun öne çıkan desenlerinden birinin ekose olduğunu daha önceki dekorasyon yazımızda belirtmiştik. Bu kez, geçmişi çok eskiye dayanan ve bugünlerde modadan dekorasyona her yerde karşımıza çıkan bu çarpıcı desene yakından bakalım istedik.

Ekose deseni herkes bilse de en basit tanımıyla söylemekte yarar var. Ekose;  farklı renkler veya çizgilerle birbirine dikey dokunmuş kumaştır. Tartan olarak da adlandırabileceğimiz ekose desenlerde genellikle karşımıza lacivert, kırmızı, yeşil gibi parlak renkler çıkar. Ekose desenlerde göze hoş gelen görünümü yakalamak çizgileri doğru, renkleri birbiriyle uyumlu kullanmaktan geçer.

Bu desenin geçmişi sandığınızdan çok daha eskilere uzanıyor… 18. yüzyılda savaş ruhunun yansıması olarak İskoç klanlarının giydiği eteklerle var olan ekose daha sonraları kraliyet ailesinin temsilcisi oldu. 1900’lerde dünyaya yayılan ekoseler 80’li ve 90’lı yıllarda punk akımının etkisiyle yeniden karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle punk tasarımların kraliçesi Vivienne Westwood ile gündeme gelen ekose önce modaya damgasını vurup dolaplarımıza girdi. Ceketler, şallar, etek ve pantolonlar… Aklımıza gelecek her türlü tekstil ürününde tercih edilmeye başlanan ekose şıklığı sonrasında dekorasyonda da önemli bir rol oynamaya başladı.

Özellikle country dekorasyonun olmazsa olmazlarından biri kabul edilen ekoseler enerji veren iddialı görünümüyle evlerin her köşesine çok yakışıyor. Yatak odalarında nevresim takımlarıyla karşımıza çıkan ekoseler, oturma odalarında koltuk kaplamalarıyla, kırlentlerle, battaniyelerle karşımıza çıkıyor.

Ev tekstil ürünlerinin tümünde kullanabileceğiniz ekoseleri seçerken dikkat etmeniz gereken tek şey aldığınız ürünleri doğru kombinlemek. Ekose desenli bir koltuk üzerine ekose kırlentler ya da ekose perdelerle kullanılacak ekose desenli halılar oldukça karmaşık bir görüntüye yer açacaktır. Düz bir kanepenin üzerindeki ekose kırlent tek başına bile yeterince çarpıcı bir etki yaratabilir. Yemek odalarında ahşap masalar üzerine serilecek ekose bir masa örtüsü hemen tüm ilgiyi kendine çekecektir.

Kullanıldığı ürünlere sıcak ve samimi bir hava vermesi nedeniyle country tarzıyla büyük bir uyum içerisinde olan ekoselere siz de hayatınızda yer açın.

Ekose desenin canlılığını yatak odalarına taşımak isteyenler Kingston Yeşil Ekose Nevresim Takımı ve Oxford Lacivert Ekose Nevresim Setine göz atabilirler. Oxford serisine ait Oxford Bornoz da yakasındaki ekose desen detayıyla banyodaki favoriniz olacak.

Çocuk odalarında ekose şıklığından yararlanmak isteyenler içinse Oliver Koleksiyonu tercih edilebilir. Yatak koruyucudan bebeklerinizin havlularına, çocuk bornozlarına kadar konforlu bir şıklık sunan Oliver Koleksiyonu ile miniklerin dünyası daha da renklenecek.

Ev rahatlığında da ekose desenden vazgeçmem diyenler tuniklerden pijama ve şort takımlarına kadar pek çok ürünümüzde bu cazip desene rastlayabilir. Ev giyimi kategorisine de göz atmayı ihmal etmeyin.



Pin It on Pinterest

Share This