Çevre dostu bir ev için dikkat etmeniz gerekenler - Casual Avenue Blog
1719
post-template-default,single,single-post,postid-1719,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Çevre dostu bir ev için dikkat etmeniz gerekenler

Çevre konusunda her ne kadar hassas olunsa da kimi zaman ev dekorasyonu sırasında göz ardı ettiğimiz durumlar yaşanabiliyor. Evinizi yeniden dekore edecekseniz veya daha doğal bir ortamda yaşamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı durumlar var. İşte çevre dostu bir ev ortamı yaratmak için dikkat etmeniz gereken önemli kurallar;

1- Kullandığınız eşyalardaki malzemelere dikkat edin
Çevreye en çok zarar veren maddelerin başında plastik gelir. Dekorasyon sırasında plastik gibi kimyasal ve yapay malzemelerden kaçının. İster lamba, ister bir mobilya olsun plastik ürünleri listenizden çıkartın. Plastiğin çevre üzerinde yıllarca sürebilecek yıkıcı etkilerinin yanı sıra sizin sağlığınız açısından da tehlike yaratabileceğini unutmayın. Bunun yanı sıra ev tekstili konusunda alışveriş yaparken doğal malzemeler kullanan marka ve ürünleri tercih etmeye çalışın. Nevresim takımları, perdeler, halılar… Özellikle de doğrudan teninize temas eden havlu ve nevresim takımı gibi tekstil ürünlerinin pamuk, keten gibi doğal liflerden üretilmiş olmasına dikkat edin. Bambu, yün, pamuk ve keten gibi sürdürülebilir kumaşları tercih ederek hem doğa hem de kendiniz için en iyi tercihi yapmış olacaksınız.
aragorsel2
Doğallığıyla öne çıkan havlu, nevresim takımı ve diğer tekstil ürünleri için mutlaka Casual Avenue koleksiyonlarına göz atın.

2- Sürdürülebilir ürünleri tercih edin
Son zamanlarda öne çıkan ve büyük önem taşıyan sürdürülebilirlik insan ihtiyaçlarını ekosisteme zarar vermeden karşılama anlamına gelir. Evinizde ahşap, metal, cam gibi çevre açısından daha düşük yan etkilere sahip olan metaryalleri tercih etmeye dikkat edin. Bir fotoğraf çerçevesi de olsa bu konudaki tercihlerinizin çok önemli olduğunu unutmayın.

aragorsel3

3- Alışveriş yaparken özenli olun
Hiçbir zaman ihtiyaçlar bitmiyor. Bununla birlikte alışveriş yapmak da oldukça eğlenceli, biliyoruz. Ancak alışveriş yaparken uzun vadeli kullanabileceğiniz ürünler tercih etmeye çalışın. Doğal olmayan bir ürünü ucuz fiyatı nedeniyle tercih etmenizin uzun vadede bütçeniz için de daha zararlı olacağını unutmayın. Mobilyalarınızı tercih ederken uzun yıllar zevkinize hitap edecek ürünler seçmeye özen gösterin.

4- Eskiyen eşyalardan yeni objeler yaratın
Eski veya artık kullanılmayan eşyalarınızı hemen atmak yerine ev dekorasyonunda başka bir şeye dönüştürmeye çalışın. Bir ahşap çubuk yaratıcı bir fikir ve uygulamayla oldukça hoş bir askıya dönüşebilir. Veya kullanmadığınız kitaplığınızı mutfakta bir vitrin gibi kullanabilirsiniz. Bu konuda Pinterest gibi mecralar size yeni kendin yap fikirleri verebilir.

5- Evinizi doğal objelerle süsleyin

shutterstock_232528438
Dekorasyonda pek çok farklı obje kullanılabilir. Çam kozalakları, sahilden topladığınız taşlar basit uygulamalarla oldukça hoş görünecek dekoratif objelere dönüşebilirler.

6- Evinizi boyarken dikkat edin
Uzun ve dayanıklı bir boya seçmek sık sık ev boyama zahmetinden sizi kurtaracağı gibi daha az kimyasal kullanarak çevre açısından da iyi bir şey yapmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda hangi odanın ne kadar ışık aldığına dikkat ederek renk seçimleri yaparsanız elektriği de daha doğru kullanmış olursunuz.

7- Aydınlatmaya dikkat
Gündüzleri elektrikle aydınlanmak yerine günü geçirdiğiniz odaların gün ışığı almasına dikkat edin. Açık renk odalar odayı daha ferah gösterecektir. Aynı zamanda büyük aynalar ve camlar kullanarak mekanın ışığını etkileyebilirsiniz. Aynı zamanda lambalarınız için seçtiğiniz ampullerin tasarruflu olması ve ışığın seviyesini ayarlayabiliyor olmanız da önemli detaylar.

8- Evinizin yalıtımına dikkat edin
Düzgün kapanmayan kapı ve pencereler evinizdeki sıcak havayı etkileyecek, ısınma kaynaklarını daha fazla kullanmanıza neden olacaktır. Dolayısıyla evinizin kapı ve pencerelerinin sağlam olmasına dikkat edin, gerektiği takdirde panjur gibi düzeneklerle daha korunaklı hale getirilmesini sağlayın.



Pin It on Pinterest

Share This