Peştamalları yaz aylarının vazgeçilmezi yapan 5 neden - Casual Avenue Blog
1574
post-template-default,single,single-post,postid-1574,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Peştamalları yaz aylarının vazgeçilmezi yapan 5 neden

Peştamalların oldukça uzun bir geçmişi, hikayesi var. Hamamlardan çıkıp geçen zaman içinde banyolarımızda, plaj çantalarımızda kendine yer bulan peştamallar özellikle yaz aylarında pek çok kişinin tercihi oluyor. Kullanım alanlarının çeşitliliği, hafifliği, yaza yakışan cıvıl cıvıl renkleriyle peştamalleri tercih etmek için pek çok farklı neden var. İşte peştamalları yazın vazgeçilmezi yapan 5 neden;

1- Yazın her şeyin hafifini tercih ederiz!

Gorsel3
Sıcak yaz günlerinde en çok ihtiyaç duyulan şeyi sorsalar, pek çok insan hafiflik ve ferahlık der. Yediğimiz yemekten seçtiğimiz kıyafetlere kadar her şey hafifler yaz aylarında. Yaz aylarında ferahlatıcı bir duştan sonra pek çok insan kalın ve ağır bir havlu yerine daha teninde daha hafif bir hissiyat ister. Bu nedenle peştamal en iyi alternatiflerden biridir. Dokuması ve üretilen kumaşına göre yüksek su çekme özelliğine sahip bir peştamal hem iyi kurulanmanızı sağlar hem de hafifliğiyle sizi rahatlatır.

2- Taşıma kolaylığı

Gorsel2
Teninizdeki dokunuşun yanı sıra taşıma kolaylığı nedeniyle de peştamallar plaj çantalarının veya seyahat çantalarının vazgeçilmezidir. Güneş gözlüğü, kremler, kitap, yedek mayo derken plaj çantanıza koyacaklarınızın listesi uzar gider. Tüm ihtiyaç duyduğunuz şeyler arasında bir de ağır ve kalın bir havluya yer açmak oldukça zor olacaktır. Sahil keyfi sonrasında ıslanan, ağır bir havlu yerine incecik bir peştamal taşımak elbette daha kolay olacaktır. Aynı zamanda farklı renk ve desendeki peştamallardan seçerek o günkü deniz kıyafetinizi peştamallarla tamamlayabilirsiniz.

3- Kim demiş peştamal sadece kurulanmak içindir diye?

Gorsel1
Hamamlarda kurulanma amacıyla kullandığımız peştamallar önce banyolarda ve sahillerde kendine yer bulmaya başladı. Sonrasında ise evin farklı köşelerinde farklı amaçlarla kullanılır oldu. Kanepeleri temiz tutmak ve evinizde yaratmak istediğiniz farklı atmosfere uygun olarak koltuk örtüsü olarak kullanılmaya başlayan peştamalları masa örtüsü olarak kullananlar da var. Seçtiğiniz peştamalı isterseniz mayonuzun üzerinde deniz elbisesi olarak kullanın dilerseniz şal olarak… Bundan sonrası hayal gücünüze kalmış…

4- Hızlı kurur, hijyeniktir
Kaliteli bir havlunun en önemli göstergelerinden biri yüksek su çekme özelliği ve hızlı kurumasıdır. İyi bir peştamal tüm inceliğine rağmen teninizde hoş bir dokunuş bırakarak kurulanmanızı sağlar, aynı zamanda hızlıca kuruyarak bir sonraki kurulanmada rahatsız hissi yaşamanıza engel olur. Standart havlulara oranla çok daha hızlı kuruyan peştamallar nemi seven bakterilerin üreme riskini azaltarak sağlıklı bir alternatif oluşturur.

5- Kolay temizlenir, çevre dostudur

Gorsel4
Kurulanma sırasında tenimize doğrudan temas eden havlu ve peştamalların temiz tutulması oldukça önemlidir. Plajlarda kirlenen, evde kurulanma amaçlı kullandığımız ürünleri bu nedenle çok sık yıkarız. Hızlıca kuruyan peştamallar aynı zamanda oldukça kolay temizlenir ve dayanıklıdır. Yıkama sırasında çok fazla deterjan ve suya ihtiyaç duymayan peştamallar bu nedenle çevre dostudur.

Siz de yaz aylarında peştamallardan vazgeçemeyenlerdenseniz farklı desen ve renklerdeki peştamallara sahip olarak tarzınızı sahile ve yaşadığınız eve yansıtabilirsiniz. Casual Avenue koleksiyonundaki rengarenk bambu ve pamuk peştamallarda %40’a varan indirim fırsatını kaçırmayın!



Pin It on Pinterest

Share This