Peştamalı daha fazla tercih etmeniz için 8 neden - Casual Avenue Blog
2336
post-template-default,single,single-post,postid-2336,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Peştamalı daha fazla tercih etmeniz için 8 neden

Hamamların vazgeçilmezi peştamal son yıllarda farklı kullanım alanlarıyla karşımıza daha fazla çıkar oldu. Kültürümüzle özdeşleşmiş bu ürünün hayatımızın farklı yerlerinde tercih edilmesi de haliyle daha fazla çeşitlenmesine neden oldu. Farklı içerikler, farklı desen ve renklerle hayatımızı kolaylaştıran peştamalları siz de seviyorsanız daha fazlasına sahip olmanızı sağlayacak avantajlarına ve farklı kullanım önerilerimizi incelemelisiniz. İşte peştamalı tercih etmeniz için 10 neden…

1- Hafiflik

Havlu ve bornoza nazaran çok daha hafif olan peştamallar öncelikli olarak bu özelliği ile hamam ve saunalarda tercih edilir. Özellikle yaz ayları için hafifliğiyle iyi bir seçim olan peştamalları duştan sonra da kurulanmak için kullanılabilir. Yaz aylarında duştan sonraki ferahlatıcı etkiyi sürdürmek ve teninde daha hafif bir dokunuş isteyenler için ideal olan peştamalların dokuması ve üretilen kumaş özelliğine göre yüksek su çekme özelliğine de sahip olabileceğini belirtelim.

2-  Hızlı kuruma özelliği

Peştamalların sıklıkla tercih edilmesinin bir başka önemli nedeni hızlı kuruma özelliğidir. Özellikle günde bir kaç kez duş aldığımız yaz aylarında ve sık sık denize girip çıktığımız sahillerde hızlı kuruma özelliği her defasında konforlu bir kullanım sağlar. Casual Avenue koleksiyonlarında olduğu gibi doğal liflerden yapıldığı takdirde vücuttaki suyu hızlı emen ve hızlı kuruyan peştamallar bir sonraki kullanımınızda yine size konforlu bir kurulanma sunmaya hazırdır.

3- Hijyenik olması

Pek çok yazımızda belirttiğimiz gibi kaliteli bir havlu, bornoz veya peştamalın en önemli özellikleri yüksek su çekme özelliği ve hızlı kurumasıdır. Uzun süre ıslak kalan, geç kuruyan ürünler bakteri oluşumu için ideal bir ortam yaratır. Hızlı kuruma özelliğine sahip peştamallar kısa sürede kuruduğundan nemi seven bakterilerin üreme riskini azaltarak hijyenik bir kullanım sağlar.

4- Kolay taşınabilir olması

Peştamalların hafif bir dokuya sahip olmasının en önemli avantajı da özellikle seyahat sırasında pratik bir kullanım sağlamasıdır. Tatile giderken yanınıza alacağınız pek çok giysi ve kişisel eşyanızın yanında bir de havlu taşımak oldukça zahmetli olabilir. Peştamalları çantanıza sığdırmak oldukça kolaydır. Üstelik havlu gibi ıslandıktan sonra ağırlaşıp size yük olmayacağından plaj çantanızda da tercih edebilirsiniz.

5- Deniz giysinizle kombinleyebilmeniz

Peştamal dendiğinde herkesin aklına ilk önce hamamlar gelse de son yıllarda bu oldukça değişti. Peştamallar plajların da vazgeçilmezi oldu. Ancak peştamalları sadece kurulanmak için kullanabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Renk ve desenlerini beğendiğiniz peştamalları farklı bağlama şekilleriyle dilerseniz pareo gibi kullanabilir, mayo ve bikinizle kombinleyerek kendi stilinizi yaratabilirsiniz.

6- Dekorasyon objesi olması

Peştamalın pek çok kullanım alanı olduğunu söylemiştik. Son yıllarda peştamal ev dekorasyonunda da karşımıza çıkıyor. Evinizin genel görünümüne uygun peştamallar seçerek koltuklarınız için örtü olarak kullanabilir, koltuklarınızı renklendirirken temiz kalmasını da sağlayabilirsiniz. Peştamalları masa örtüsü olarak kullanmak, yataklarda runner gibi kullanarak görünümü zenginleştirmek, pikniğe giderken yanınıza almak da bir seçenek. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

7- Kolay temizlenmesi

Teninize doğrudan temas eden havlu ve peştamalların temiz tutulması sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Özellikle de peştamalları sahilde kullanıyorsanız çok hızlı kirlenir, daha fazla yıkamanız gerekebilir. Hızlı kuruyan peştamallar aynı zamanda çok fazla su ve deterjana ihtiyaç duymadan kolay temizlenir. Doğal bir elyaftan üretilmiş peştamalların daha dayanıklı olacağı, sık yıkamadan sonra bile renklerinin bozulmayacağı da bir gerçek.

8- Çevre dostu olması

Bakımı oldukça kolay olan peştamalların su ve deterjan ihtiyacının az olması aynı zamanda çevre dostu bir ürün olmasını da sağlar. Kısa sürede temizlenen peştamallar özellikle su, enerji kaynağı ve kimyasal kullanımını azalttığından diğer ürünlere oranla çevreye daha az zarar vermenizi sağlar.

Siz de yeni bir peştamal ile yaşamınızı kolaylaştırmak, evinizi güzelleştirmek isterseniz ürünlerimize göz atabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This