Havlularınızın nasıl daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız? - Casual Avenue Blog
2251
post-template-default,single,single-post,postid-2251,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Havlularınızın nasıl daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız?

Her banyonun olmazsa olmazlarından biridir havlular. Renk, desen, içerik açısından farklılıklar gösterse de bir havluyu kaliteli yapan en önemli özellikler; yüksek su emiciliğe sahip olması, her dokunduğunuzda yumuşak bir his bırakması, hızlı kurumasıdır. Elbette ki hepimiz banyolarımızda kullandığımız havluların dayanıklı olmasını, sık kullanımlarda bile yumuşaklığını ve renklerini kaybetmemesini bekleriz. Seçtiğiniz havlunun kalitesi burada en belirleyici etken olsa da havlu bakımında dikkat etmeniz gerekenlerle havlularınızı daha verimli ve uzun süre kullanmanın bazı püf noktaları da var. Bu yazımızda havlularınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için dikkat etmeniz gerekenlere yer vereceğiz.

Havlunuzu ilk kez kullanmadan önce mutlaka yıkayın

Öncelikle elbette hijyen açısından yeni aldığınız bir ürünü yıkamadan kullanmamanızı öneririz. Özellikle de doğrudan cildinize temas eden havlular konusunda daha dikkatli olmalısınız.

Havlularınızı diğer çamaşırlardan ayırın

Sıra geldi günlük yaşamınız içinde kirlenen havlularınızı yıkamaya… Havlularınızı yıkarken diğer çamaşırlarınızdan ayırarak yıkamaya özen gösterin. Elbette renkli havlularınızla beyazları da ayırmayı ihmal etmeyin. Eğer kenarında nakış olan veya içerik olarak daha hassas yıkama gerektiren bir ürünse yüksek ısıda yıkamayın.

Tercih ettiğiniz kimyasal ürünlere dikkat edin

Renklerini uzun süre korumaları için ağartıcı, parlatıcı veya dezenfekte edici kimyasal ürünleri kullanmayın. Çamaşır suyu gibi ağartıcı özelliği olan maddelerin hemen etkileşime girerek havlunun renklerini bozacağını sanırız ayrıca belirtmeye gerek yok.

Deterjan kullanımına dikkat edin

Pek çok kişi bol deterjan kullanmanın çamaşırları daha temiz kılacağını düşünse de aslında bu gerçek değil. Deterjanın üzerindeki kullanma talimatlarına dikkat edin, fazla deterjan kullanmanız havlularınızın sertleşmesine neden olabilir.

Kurutma süreci

Havlularınızı yıkayıp makineden çıkardıktan sonra mutlaka silkeleyin. Bu basit işlem havlularınızın görünümünü düzeltirken aynı zamanda havalanıp kabararak emiciliğini de korumasını destekler. Aynı zamanda eğer kurutucu kullanıyorsanız havlularınızı top şeklinde atmak yerine daha düzgün bir biçimde kurutucuya atarsanız daha hızlı kurumasını sağlarsınız. Eğer kurutucu kullanıyorsanız sıcak hava havların kabarmasını ve havlularınızın daha kabarık görünmesini sağlar. Kurutma makineniz yoksa havlularınızı çamaşır makinesinde uzun süre bekletmeden asmanızı öneririz. Havluları kurumadan asla toplamayın. Hafif nemli kalmış bir havlu bile kötü bir kokuya neden olabilir.

Havlu dolabınızı işlevsel kullanın

Kolay bir kullanım sağlamak için havlu dolabınızı mümkün olduğunca düzenli tutun. Örneğin işlemeli ya da nakışlı havluları daha az kullanmayı tercih edecekseniz günlük kullandığınız havlulardan ayırabilirsiniz. Havlularınızı yıkadıkça havlu sıranızın en altına koyarsanız tüm havlularınızı eşit miktarda kullanmış ve yıkamış olursunuz.

Gerçekten kaliteli havlular kullanın

Her ne kadar giyim konusunda seçici olsak da ne yazık ki bazen banyolarımızda tercih ettiğimiz havlular konusunda o kadar dikkatli olmayabiliyoruz. Oysa ki tenimize doğrudan temas eden havluları seçerken görünümüne olduğu kadar, doğallığına da özen göstermemiz gerekir. Yüksek su çekme özelliğine sahip, iyi bir nem transferi sağlayan havlular banyo keyfinizi arttırmanın yanı sıra aynı zamanda daha sağlıklı bir kurulanma deneyimi yaşamanızı sağlar. Hem zarif bir görünüme sahip hem de doğallığı ile banyonuza sağlıklı bir dokunuş kazandıracak havlu arıyorsanız mutlaka havlu koleksiyonumuza göz atın.

 



Pin It on Pinterest

Share This