Ev dekorasyonunda doğru ayna kullanımı - Casual Avenue Blog
1321
post-template-default,single,single-post,postid-1321,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Ev dekorasyonunda doğru ayna kullanımı

Ayna, sıradan bir dekorasyon objesinden çok daha fazlasıdır. İşlevselliği ile birlikte evimize estetik bir hava katan ayna, bazen evi olduğundan geniş göstermesi için bazen de dışarıdan gelen ışığı odanın geneline dağıtması için kullanılır. Aynanın daha farklı kullanım şekilleri hakkında fikir sahibi olmak için, bu yazımızdaki püf noktalarına göz atabilirsiniz.

Yemek Masasında Ayna
Kapı yanına asılan, çok pahalı olmayan uzun aynaları yemek masanıza yerleştirebilirsiniz. Aynanın üzerine değişik uzunluklarda ve şekillerde, içlerinde çiçek olan vazolar koyarak, yansıyan görüntünün keyfini yemek boyunca çıkarabilirsiniz.

shutterstock_148002011

Daha Büyük Odalar
Duvar boyunun 4’te 3’ü kadar uzunluktaki geniş bir boy aynasıyla, odaları olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Şekil olarak tam kare veya dikdörtgen olmayan odaları, düzeni bozan duvara yerleştireceğiniz aynayla hem alanı büyütüp hem de düzensiz şekli düzeltebilirsiniz.

Ayna Koleksiyonu
Değişik şekillerdeki ve boyutlardaki farklı çerçeve tarzlarını bir duvara rastgele yerleştirerek, bir koleksiyoncu havası yaratabilirsiniz. Değişik tarzda seçeceğiniz aynalarla hem renkli kişiliğinizi yansıtabilirsiniz hem de çok şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

aynaaa

Işıldayan Aynalar
Kokulu-kokusuz, uzun-geniş, yuvarlak veya köşeli… Dilediğiniz tarzda grupladığınız mumları duvar kenarına yerleştirin ve arkasına orta boy bir ayna yerleştirin. Ve ışıldamalarını keyifle izleyin.

İllüzyon
Pencerenin görüntüsünü yansıtabilecek şekilde yerleştirilen bir aynayla odada başka bir pencere daha varmış gibi bir illüzyon yaratabilirsiniz. Hem odanız daha geniş görünecektir hem de dışarıdan gelen gün ışığıyla odayı daha fazla aydınlatabileceksiniz.



Pin It on Pinterest

Share This