Duvar rengi seçerken asla yapmamanız gereken 6 yanlış - Casual Avenue Blog
1433
post-template-default,single,single-post,postid-1433,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Duvar rengi seçerken asla yapmamanız gereken 6 yanlış

Evinizin duvarlarının rengine nasıl karar veriyorsunuz? Başka bir evde görüp, beğendiğiniz, aklınızda kalan o renge göre bir tercih mi yapıyorsunuz, yoksa duvarlarınızı favori renginize göre mi boyatıyorsunuz? Duvar rengi seçimini hafife almak, bu konuda yapılan en büyük yanlışların başında geliyor. Seçeceğimiz renk odanın tüm havasını değiştireceği gibi, mobilyaların görünümü üzerinde de büyük etkisi olacaktır. Üstelik odaya girdiğiniz anda ruh halinizi olumlu veya olumsuz şekilde değiştirme potansiyeli oldukça fazladır. Duvarların rengi konusunda karar verilirken asla yapılmaması gereken en önemli yanlışları bir araya getirdik…

Beyaz Tavanlardan Kaçının
En sık yapılan hatalardan biri, odanın en büyük duvarı olanı tavanı düz beyaz renge boyamaktır. En temiz beyaz rengin içinde bile biraz grilik vardır ve bu grilik evin içindeki havanın kalitesine bağlı olarak zaman içinde daha da artacaktır. Ve gri renk, ruh halinizi olumsuz yönde etkileyerek moral açısından düşüşe sebep verir.

Tek Rengin Hakimiyeti
Duvarlarınızı, mobilyalarınızın renginde boyatmayın. İlk bakışta çok mantıklı geldiğinin farkındayız. Ama en dinlendirici renklerden biri bile olsa, odanın geneline tek rengin hakim olmasına izin vermek gözlerinizi fazlasıyla yoracak ve gerilmenize sebep olacaktır.

Rengarenk Odalar

rengarenk
Renkli ve ilgi çekici odalar yaratırken yapılan en büyük hatalardan biri renkler arasındaki dengeyi sağlayamamaktır. Rengarenk duvarlara ve mobilyalara sahip odanızda, aralara beyaz ve gri renkler serpiştirerek, renkler arasındaki geçişlerde gözlerinizin biraz olsun dinlenmesini sağlamış olursunuz.

Yumuşak Renkler

ekose-duvar
Sakin ve havalı görünen odalar için genelde füme, gri ve soluk mor gibi renkler tercih edilir. Her ne kadar yaratılmak istenen ambiyansa bu renklerle ulaşmış olsanız da, kontrast renkleri de unutmamanız gerekiyor. Odanızın sıkıcı görünmesini istemiyorsanız, güçlü renkleri kullanarak duvarlarınız, mobilyalarınız ve objeleriniz arasında geçişi sağlamalı ve soğuk görünümden kurtulmalısınız.

Ev İçinde Başka Evler

sicakayaklar
Yine en sık yapılan hatalardan birine geldi sıra. Dinlendirici renklerin hakim olduğu bir oturma odanız, pastel renkli yatak odalarınız var ama banyonuz simsiyah. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Tabii ki her odanızda aynı rengi veya aynı rengin tonlarını kullanmak zorunda değilsiniz ama odalara girdiğinizde sanki başka bir eve girmiş gibi hissetmemelisiniz. Renk geçişlerindeki uyumu sağlayarak evin tamamına hakim bir bütünlük sağlamalısınız.

Renkler Arası
Bir önceki maddenin tam tersini uygulamak, yani tüm odaları aynı renkte veya aynı rengin tonlarında boyatmak da doğru bir seçim olmayacaktır. Yazımızın genelinde, renk seçimleri konusunda oldukça fazla dikkatli olmanız gerektiğini vurgulasak da aslında tek dikkat etmeniz gereken renkler arasındaki geçişi sağlamak. Eviniz için kırmızı ve siyah gibi iki zıt rengin hakimiyetini tercih etseniz bile, yumuşak geçişlerle, rahatsız edici görünümden uzak, şık bir ev yaratabilirsiniz.

Eviniz için renk seçmek, biraz zorlu bir süreç olarak gözükebilir. Neticede duvarların rengini, mobilyalar gibi dilediğimiz anda değiştirmek pek de kolay olamıyor. Eviniz boyanırken yaşanan o sıkıcı anları defalarca yaşamamak için, içinizden geçen o favori renginizi kullanarak, hayallerinizdeki oturma odasına veya yatak odasına ulaşmak istiyorsanız, yazımızdaki detaylara biraz daha dikkat etmeniz yeterli olacaktır.



Pin It on Pinterest

Share This