Yatak odanızı yaza hazırlamanız için öneriler - Casual Avenue Blog
2014
post-template-default,single,single-post,postid-2014,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatak odanızı yaza hazırlamanız için öneriler

Her mevsimin kendine has bir ruhu var. Elbette her mevsim geçişinde söylediğimiz gibi bu durum evlerimizin dekorasyonuna da yansıyor. Değişen mevsimle birlikte ihtiyaçlarımız ve beklentilerimiz de değişiyor. Yaz kapıda. Eğer siz de ufak değişikliklerle yeni güne başladığınız yatak odalarınızı yaza hazırlamak isterseniz önerilerimize bir göz atın. Daha taze ve ferah görünüme sahip yatak odası yaratmanın ipuçları…

1- İşe temizlikle başlayın

Elbette düzenli olarak temizlik yapıyorsunuz ancak bu kez biraz daha kapsamlı bir temizlikten söz ediyoruz. Etrafı silip süpürmenin ötesinde fazla eşyalardan kurtulmanın tam vakti! Öncelikle işe dolaplarınızdan başlayın. Hazır yazlık giysiler ortaya çıkarken ihtiyacınız olmayanları da eleyebilirsiniz. Çok eğlenceli bir iş olmasa da fazla eşyalardan kurtulmak size iyi gelecek.

2- Biraz boya işlerine ne dersiniz?

Dip köşe temizlikten sonraki ikinci adım eğer imkanınız varsa odanızı boyamak. Eğer bu konuda biraz yeteneğiniz varsa bir hafta sonunu ayırarak kendiniz de yapabilirsiniz. Eğer boyamak zahmetli ve masraflı bir işse o zaman parlak bir renk seçip sadece bir duvarı boyayarak odanızı renklendirebilirsiniz. Renk seçimi yaparken yaz aylarına yakışan sıcak renkleri veya rahatlatıcı bir etkiye sahip uçuk mavi gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

3- Tekstil ürünlerini yenileyin

Kışın ihtiyacımız olan battaniyelere, kalın kumaşlardan yapılan tekstil ürünlerine artık ihtiyacınız yok. Dolayısıyla yaz aylarına uygun hafif kumaşları kullanma vakti geldi. İşe yataklarınızdan başlayın. Unutmayın yatak, yatak odanıza girdiğiniz anda gördüğünüz ilk şey. Dolayısıyla görünümü baştan aşağı değiştirecek kadar güçlü. Nevresim takımlarında yaz ayları için oldukça uygun olan keten içerikli ürünleri tercih edebilirsiniz.  Eğer keten ürünler yerine pamuk tercih ederseniz seçtiğiniz ürünlerin mutlaka %100 pamuk olmasına dikkat edin. Doğal içeriklere sahip ürünlerin  yaz sıcaklarında cildinizin hava almasını sağlayarak konforlu bir uyku sağlayacağını unutmayın. Nevresim setlerinizle birlikte kullanabileceğiniz renkli çarşaflar da yataklarınızın görünümünü canlandıracaktır.

Yataklarınızın görünümünü hafifleştirip tazeleyecek bir diğer ürün de yatak örtüleri. Kalın örtüler yerine artık pike ürünleri seçebilirsiniz. Hem geceleri hafifçe üzerinize örteceğiniz hem de yatak örtüsü olarak kullanabileceğiniz pike ve pike setlerimize mutlaka göz atın.

4- Çarpıcı desenler konusunda cesur olun

Elbette seçeceğiniz her şey iddialı olursa göz yorucu olacaktır. Ancak kendinize bir odak nokta belirleyebilirsiniz. Bu yatağın üzerindeki renkli ve desenli bir kırlent de olabilir, yatağınızın baş ucuna koyacağınız çok renkli bir tablo da. Seçim size kalmış.

5- Yaz esintisini evinize doldurun

Pencereleri, perdeleri açıp yaz güneşini, ışığını ve temiz havayı yatak odanıza taşıma vakti. Mümkün oldukça temiz havadan ve gün ışığından faydalanın. Eğer şehir merkezinde yaşıyor ve pencerelerinizi uzun süre açık bırakmak istemiyorsanız hava temizleyici ürünlerden ve oda kokularından yararlanabilirsiniz. Yatak odanızı çiçek bahçesine dönüştürecek oda spreylerimize mutlaka göz arın.

6- Aksesuarları gözden geçirin

Bambu ürünler, dokuma sepetler yaz ayları için oldukça uygun aksesuarlar. Bir kaç minik aksesuar ekleyerek daha doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz.

7- Kişisel dokunuşlar

Sıra geldi sizin ruhunuzu yansıtan dokunuşlara… Güzel bir aile fotoğrafı, baktığınızda sizi mutlu eden bir tablo, bir önceki yaz tatilinden toplanan deniz kabukları… Size kendinizi iyi hissettirecek şeylere başucunuzdaki komodinde yer verebilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This