Yatak odanızda daha aydınlık görünüm yaratmanızı sağlayacak 6 öneri - Casual Avenue Blog
2441
post-template-default,single,single-post,postid-2441,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatak odanızda daha aydınlık görünüm yaratmanızı sağlayacak 6 öneri

Dekorasyon dergilerinde gördüğümüzde çok beğendiğiniz, sade olmasının yanı sıra seçkin görünümüyle hayranlık uyandıran yatak odası fotoğraflarını düşünün. Şimdi size bu fotoğrafların çekilmesinde etkili olan stilistlerin en büyük sırlarından birini veriyoruz; yataklarda açık renkleri tercih etmek. Açık renk nevresimler, yatak örtüleri ve çarşaflarla hazırlanan yataklar hem yatak odalarının daha geniş görünmesini sağlar hem de karanlık kış günlerinde aydınlatıcı bir etkiye sahiptir. Siz de yataklarınızda özellikle de kış aylarında açık renkleri tercih ederek daha zarif ve derinliğe sahip bir görünüm yaratabilirsiniz. İşte yatak odanıza yeniden farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak, size ilham verecek 6 ipucu…

1- Farklı dokuları bir arada kullanın

Açık renk bir nevresim takımı tercih ettiniz. Derinlik katmak ve yataklarınızın daha sıcak bir görünüme kavuşmasını sağlamak için farklı kumaş türlerini bir arada kullanın. Örneğin nevresim setiniz pamuk olabilir ancak neden yatak örtünüzü keten seçmeyesiniz ki? Veya bir pike örtüyü yatağınızın üzerine sererek hoş bir doku yakayalabilirsiniz.

Öneri:

Bu noktada size bir kaç önerimiz var. Örneğin pamuk satenden üretilen Venice Dantelli Nevresim Takımını  seçerek işe başlayabilir, örgü görünümüne sahip Boston Saç Örgü Battaniye veya Ponte Vechio Örgü Battaniye ile yatağınızın görünümünü zenginleştirebilirsiniz. Örgü desenlerin soğuk günlerde yataklarınıza sıcak ve davetkâr bir görünüm kazandıracakları da bir gerçek. Elbette bu konuda farklı dokuları farklı şekillerde kombinleyebileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Hepsi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Yatak odası koleksiyonumuzu inceleyerek biraz ilham almaya ne dersiniz?

2- Tonları deneyin

Beyaz üzerine beyaz size fazla geliyorsa tonlar üzerinden farklı bir uyum yakalamayı deneyebilirsiniz. Örneğin beyaz bir nevresim seti üzerine açık gri, fildişi veya ekru gibi renklerde bir yatak örtüsü veya battaniye ile hoş bir etki yaratabilirsiniz. Bu tip renkler beyazı kıracağından kullandığınız ürünlerin de fark edilmesini sağlayacaktır.

3- Yatağınızda katmanları unutmayın

 

Bir nevresim takımı ne kadar şık olursa olsun tek başına kullanıldığında dergilerde gördüğünüz o etkiyi yaratmaz. Yatağınıza nevresim takımının yanı sıra farklı katmanlar ekleyin. Örneğin bir üst çarşaf veya ayak ucuna bir battaniye ekleyin. Yatak örtüsü de battaniye gibi özellikle kış günlerinde yatağınızın daha sıcak olmasını sağlayacaktır.

4- Sadece yatağı değil, odayı da aydınlatın

Yatak, odanızda en geniş yere sahip mobilya olduğundan görünümünü değiştirmek büyük ölçüde alanın genelinde bir farklılık yaratacaktır. Ancak sadece yatağınızı değil, odanın geri kalanını da aydınlatın. Örneğin koyu renk halı veya kilimler yerine grinin ton geçişlerini tercih edebilir, odanızda aydınlık görünümün hakim olmasını sağlayabilirsiniz.

5- Perde seçiminizi gözden geçirin

Özellikle yatak odaları için kalın perdeler seçtiğimiz bir gerçek. Ancak bu perdeleri seçerken yatağınızın görünümüne uygun perdeler seçerseniz görünüm büyük ölçüde değişecektir. Gün içinde kullanmak için ince tülleri tercih ederek güneş ışığından faydalanabilir, geceleri kullanmak üzere koyu gri gibi kalın perdeler ekleyebilirsiniz.

6- Odanız küçükse büyük ayna tercih edin

Küçük bir odayı daha ferah kılmanın en iyi yöntemlerinden biri de büyük aynalar seçmek.  Aynalar alanı aydınlatır, daha da önemlisi genişletir. Yatak odanızın biçimine ve boyutuna bağlı olarak büyük bir ayna tercih edin. Yüzey alanı büyüdükçe, ayna daha fazla ışık yansıtacaktır.

Doğal ışığa bakacak şekilde yatağın üzerine yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Yapamıyorsanız, efekti yeniden oluşturmak için aynayı aydınlatmayı deneyebilirsiniz.

Yatak odanızın görünümü baştan aşağı değiştirecek seçimler için yatak odası koleksiyonumuzu inceleyin. Konforlu uyumanızı sağlayacak nevresim takımları, sıcaklığı ve yumuşaklığıyla vazgeçemeyeceğiniz battaniyeler, şık yatak örtüleri, yatakların görünümünü zenginleştirecek yastıklarınız için yastık kılıfları ve daha fazlası koleksiyonumuzda sizi bekliyor…



Pin It on Pinterest

Share This