Minik dokunuşlarla evinize doğal bir görünüm kazandırın - Casual Avenue Blog
1748
post-template-default,single,single-post,postid-1748,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Minik dokunuşlarla evinize doğal bir görünüm kazandırın

Her mevsim geçişinde doğa ve bizler yenilenirken evlerimizde de ufak da olsa değişiklikler yapmak isteriz. Bizimle birlikte yaşayan mekanlara dönüşen evlerimiz de yeni mevsime hazırlanır. Eğer siz de bu bahar aylarında daha rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak isterseniz evinize biraz doğal ögeler katabilirsiniz. İşte bu konuda yapabilecekleriniz;

Dekorasyonda doğal materyallerden faydalanın

aragorsel1
Deniz kabukları, sahilden topladığınız taşlar, ahşap kütükler… Tüm bunlar biraz yaratıcılıkla harika birer dekoratif objeye dönüştürebilir. Deniz kabuklarını bir cam kavanoza koyabilir, çakıl taşlarıyla saksılarınızı süsleyebilirsiniz.

Taze çiçeklerin gücünü hafife almayın

aragorsel2
Bahar deyince akla ilk gelen şey taze çiçeklerdir hiç şüphesiz. Siz de düzenli olarak sipariş vereceğiniz bir buket çiçek ile evinizde renkli ve hoş bir görünüm yaratabilirsiniz.

Yeşil bitkilere yer açın

aragorsel3
Eğer bitkilerle ilgilenmek konusunda becerikliyseniz o zaman bir adım öteye geçebilir, taze çiçeklerin yanı sıra evinize yeşil bitkiler ekleyebilirsiniz. Pencere önlerine, çalışma masanıza, evinizin girişine koyacağınız bitkiler hem evde huzurlu bir görünüm yaratacak hem de evinize daha davetkar bir görünüm kazandıracaktır.

Doğal mobilyalar tercih edin
Plastik gibi doğal olmayan materyaller yerine ahşaptan üretilen mobilyaları tercih edin. Böylelikle hem evinizin görünümüne daha rustik bir hava kazandıracak hem de daha sağlıklı bir tercih yapmış olacaksınız. Seçtiğiniz mobilyaların yanı sıra kendin yap projeleriyle siz de yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Örneğin ahşap bir kütüğün üzerine cam kestirerek bir masa yaratabilir veya ahşap paletlerden sedir yapabilirsiniz. Hepsi sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Mutfağınızda kendi küçük bitki bahçenizi yaratın
Biberiye, maydanoz,fesleğen… Bunları kendi mutfağınızda yetiştirmeye ne dersiniz? Eğer iyi ışık alan bir mutfağınız varsa kendi yeşilliklerinizi yetiştirebilir, bahçe kokularını ve canlılığınızı evinize taşıyabilirsiniz.

Gün ışığından faydalanın
Daha önce pek çok yazımızda belirttiğimiz gibi bir atmosferin ruhunu en çok yansıtan şey ışıktır. Eğer siz de ortamda doğal bir hava yaratmak istiyorsanız pencerelerinizi açın, gün ışığından mümkün olduğunca faydalanın. Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacaktır. Aynı zamanda mumlar da ortama sakin bir dokunuş katmak açısından iyi bir tercih olacaktır.

Tags:


Pin It on Pinterest

Share This