İskandinav tarzı bir dekorasyon için ipuçları - Casual Avenue Blog
2372
post-template-default,single,single-post,postid-2372,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

İskandinav tarzı bir dekorasyon için ipuçları

Minimalist, işlevsel, sade… İskandinav stilinde dekorasyonu tanımlamak için aslında bu üç kelime yeterli. 50’li yıllardan beri uygulanmasına rağmen özellikle son yıllarda iç tasarımda trend olan iskandinav tarzını siz de evinizde uygulamayı düşünüyorsanız yazımıza göz atın.

Sıcak tekstil ürünlerini tercih edin

İskandinav ülkelerinin soğuk olması nedeniyle sıcak tekstil ürünlerine bizden daha çok ihtiyaç duydukları bir gerçek. Özellikle yün,tiftik gibi sıcak tutan ürünlerin tercih edildiği bu tarz aynı zamanda odanın görünümüne de sıcaklık katmak için harika bir yoldur. Henüz güneş hâlâ bize yüzünü gösterse de kış kapıda. Siz de sıcak battaniyelerle yaşam alanlarınızı renklendirebilirsiniz. Yün battaniyeler için koleksiyonumuzu inceleyebilirsiniz. Bizim size önerimizse; İskandinav desene sahip Montreal Örgü Battaniye ve moher ve yün içeriğiyle ekstra bir sıcaklık sunan Henry Moher Battaniye.

Sade dekoratif aksesuarlar seçin

Daha önce de söylediğimiz gibi abartıdan uzak seçimler İskandinav stilinin temelini oluşturuyor. Siz de dekoratif ürünler seçerken sade aksesuarları seçin. Örneğin çok renkli desenli kırlentler yerine geometrik şekillere sahip kırlentler daha modern bir görünüm yaratacaktır. Kırlentleri incelemeye ne dersiniz?

Ahşap ve metali birlikte kullanın

Ahşap ürünler İskandinav tarzında sadece döşemelerde değil büyük mobilyalarda da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ahşap ürünleri bakır aplikler veya pirinç aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz.

Bitkiler dekorasyonun ayrılmaz parçası

Doğal unsurların hakim olduğu İskandinav stilinde iç mekân bitkilerinin ve taze çiçeklerin de ayrı bir önemi var. Siz de taze ve renkli çiçeklere masanızda, kahve sehpanızda yer vererek ortama doğal ve canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Nötr renklere ağırlık verin

İskandinav tarzı canlı ve parlak renkler yerine siyah, beyaz, gri gibi nötr renklerin hakim olduğu bir renk paletini benimser. Son yıllarda fuşya, deniz yeşili gibi renkler de bu palete eklense de genellikle doğada olan renkler kullanılır. Genellikle mobilyaların ve dekoratif ürünlerin öne çıkması için duvarda da beyaz tercih ediliyor.

Karmaşadan uzak durun

İskandinav stilinde en önemli noktalardan biri de iyi organize edilmiş, düzenli görünün bir alan yaratmaktır. Bu nedenle fazla eşyalardan kurtulmak, kullanılmayan eşyaları iyi saklamak oldukça önemlidir. Daha rahat hissetmek için her zaman “daha az” olanı tercih etmelisiniz.

Zeminde açık renkleri tercih edin

Duvardan duvara halıların İskandinav tarzında yeri yok. Özellikle zeminin açık renk kullanıldığı bu tarzda kilimleri tercih edebilirsiniz. Açık renk zeminlerin evi daha ferah göstereceğini de unutmayın.

Gün ışığından maksimum düzeyde faydalanın

Bir İskandinav oturma odasının daha davetkar görünüme kavuşması için en iyi yol gün ışığından faydalanmaktır. Pencerelerde ince perdeler tercih etmek, pencerelerin önünü mümkün olduğunca açık bırakmak ışığın daha fazla içeri dolmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda aydınlatma için seçimleriniz de oldukça önemli. Duvar aplikleri, sarkıt lamba gibi endüstriyel tasarımlı modern aydınlatma seçeneklerini düşünebilirsiniz. Aynı zamanda mumlar da daha sıcak ve romantik bir ortam yaratmanızı sağlayabilir.



Pin It on Pinterest

Share This