İdeal kanepe seçimi için 6 ipucu - Casual Avenue Blog
1252
post-template-default,single,single-post,postid-1252,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

İdeal kanepe seçimi için 6 ipucu

İçinde bulunduğumuz ‘Sonsuz Seçenekler’ çağında diğer bütün ürünlerde olduğu gibi, kanepe seçiminde de sonsuz tercih hakkına sahibiz. Ne istediğinizi bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama bir mobilyacıya ya da İnternetteki alışveriş sitelerine girdiğiniz anda, tasarımlar, şekiller ve istekleriniz doğrultusunda yapılabilecek değişiklikler karşınıza çıktığında, seçim yapmak çok zor olabiliyor. Kanepe seçmeden önce, zamanınızı ve paranızı boşuna harcamamak, sonradan pişman olmamak için ipuçlarımıza göz atın.

1- Önce Boyutuna Karar Verin

Eğer büyük bir oturma odanız varsa, önce odanızın ne kadarını kanepeyle doldurmak istediğinize karar vermelisiniz. Diğer koltukları ve kanepeleri odanızda tutmaya devam edecek misiniz? Kahve sehpası kullanacak mısınız? Eğer öyleyse, basit bir kanepe veya L şeklinde bir kanepe büyük ihtimalle en uygun tercih olacaktır. Eğer oturma odanızın odak noktasını oluşturacak bir kanepe istiyorsanız, odada biraz daha fazla yer kaplayan ve geniş bir oturma alanı sağlayan yuvarlak şekilli kanepelere göz atın.

Küçük bir oturma odanız varsa, küçük bir kanepe tercih etmeniz gerekir. Alan küçük olduğu için hangi kanepe olursa olsun oldukça göz önünde olacaktır, bu yüzden pratik ve odada geriye kalan alanı taşıyacak ve tamamlayacak kadar güçlü tasarıma sahip bir kanepe tercih etmelisiniz.

shutterstock_67416244

2- Kanepe Nerede Duracak?
Yaşam alanınızı organize edebilmek için önce yaşayış şeklinizi iyi analiz etmelisiniz. Oturma odasında sıklıkla yaptığınız aktiviteler nelerdir? Sıklıkla televizyon karşısında keyif yapar mısınız? O zaman kanepenizin o yöne baktığından emin olun. Misafirleriniz geldiğinde vaktinizi aile oyunları ile mi geçirirsiniz, yoksa çay-kahve eşliğinde sohbet etmekten mi keyif alırsınız? Eğer öyleyse, kanepenizi orta sehpanın etrafında yarım daire oluşturacak şekilde yerleştirin.

Ailenin fertleri zamanını sıklıkla oturma odasında geçiriyorsa, hem ailece hem de bireysel zaman geçirebilmeniz için, oturma alanını kanepenizin etrafını sandalye, koltuk ve minderlerle çevreleyerek arttırın.

3- Odanıza en yakışacak şekle karar verin
Kanepenizin işlevine karar verdiğinize göre sıra şimdi hangi şeklin bu amaca en iyi hizmet edeceğini bulmaya geldi. Oturma odası ile, yemek odasına ayırmak istiyorsanız L şeklinde bir kanepe sizin için ideal seçim olacaktır.

Ailenin toplandığı küçük oturma odaları için yuvarlak şekilli kanepeler biraz daha elverişlidir, aynı zamanda, film izlemek için mükemmel seçimdir.

4- Döşeme malzemelerini iyi araştırın
Estetik önemlidir ama konu kanepenizin döşeme kumaşını seçmeye gelince işlevsellik daha önemlidir. Bir çoğumuz beyaz süet bir kanepede kendimizi şımartmak isteriz. Çok müthiş görünürler ama aynı zamanda çok tehlikelidirler. Evcil hayvanınız ya da küçük çocuklarınız varsa süet doğru bir tercih olmayacaktır.

Özellikle koyu renkte tercih edeceğiniz deri döşemenin sürekliliği olan bir tarzı vardır, temizlenmesi oldukça kolaydır ve yaşlandıkça güzelleşirler. Tercihinizi deriden yana kullanabilirsiniz.

Başka bir seçenek olarak döşemenizi dış mekan kumaşından seçebilirsiniz. Bir çok mobilya firması artık lekelere, suya ve güneşin etkilerine karşı korumalı olan Sunbrella kumaşları kanepelerde kullanıyor. Seçim yaparken bu tip kumaşları da göz önünde bulundurun.

Script

5- Evinizle bütünleşen tasarıma sahip kanepe seçin
Kişisel tarzınızı birebir yansıtan bir kanepe bulmak zor olabilir, o yüzden evinize yakışacak kanepeyi seçerken içgüdülerinize güvenin. Eviniz eğer şık ve modern bir stile sahipse, net çizgileri olan bir kanepe seçin.

Evinizin stili, renklerin ve desenlerin eklektik karışımından oluşuyorsa, birden fazla stile sahip (örneğin renkli bir kumaşla döşemesi yenilenmiş vintage veya geleneksel desenli modern tasarımlı bir kanepe) bir kanepe zevkinizi mükemmel şekilde yansıtacaktır.

Eviniz daha geleneksel bir görünüme sahipse, dayanıklı ve nötr kumaşa sahip klasik bir kanepe, evin renkleriyle ve tamamlayıcı objelerle uyum içinde olacaktır. Eğer evinizi country dekorasyon tarzında dekore ediyorsanız kanepelerinizin desenlerini seçerken çiçekli veya çizgili desenler deneyebilir veya düz renkteki koltuklarınızı renkli kırlentler ve battaniyeler ile renklendirebilirsiniz.

6- Renk seçimi: açık mı, baskılı mı yoksa koyu mu?
Bir mobilyayı kişisel zevkinize daha yakın hale dönüştürmek için yeniden kaplamak, çok daha az maliyetli bir seçenektir.

Eğlenceli ve eşi benzeri olmayan baskılı kumaş seçmekten çekinmeyin, cesur olun! Küçük bir dokunuşla, tarzınızı yansıtan kumaşla döşenmiş bir kanepe odanın tüm havasını sürpriz bir şekilde değiştirecektir.

Eğer kanepeniz üzerinde cesur renkler ve desenler denemekten çekiniyorsanız, oturma grubunun tarzına yakın bir kahve sehpası yerleştirerek odanızın havasını yine değiştirebilirsiniz.

 



Pin It on Pinterest

Share This