Evinizin daha sıcak görünmesi için basit öneriler - Casual Avenue Blog
1946
post-template-default,single,single-post,postid-1946,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizin daha sıcak görünmesi için basit öneriler

Kışın, her şeyde olduğu gibi evimizde de daha sıcak bir atmosfer yaratmak isteriz. Yazın uçuşan perdeler, tiril tiril kumaşlar, ferahlatıcı görünüme sahip eşyalar yerini farklı kumaşlara ve eşyalara bırakır. Kış, evlerimizde sevdiklerimizle daha fazla zaman geçirdiğimiz, dolayısıyla daha sıcak olması gereken bir zaman. Eğer kışın yeterince sıcak bir duygu yansıtmadığını düşünüyorsanız belki de minik eklemelerle biraz değişiklik yapma zamanı gelmiştir. Hadi bu hafta sonu sadece bir kaç saatinizi ayırın ve evinizde daha sıcak ve daha samimi bir görünüm yaratın.

1- Çevrenizi yumuşak dokuya sahip eşyalarla kuşatın

Koltuğun üzerine serdiğiniz bir örtü ne kadar minik bir değişiklik gibi görünse de yarattığı sıcaklık ile davetkar bir görünüme kavuşacak. İçine gömülüp belki uyuklamak belki kitabınızı okumaya karşı koyamayacaksınız. Özellikle yün kumaşlar verdikleri ısı ve yumuşak dokuları nedeniyle hoşunuza gidecektir. Kanepenin yanına attığınız, sepetlerin içine dizdiğiniz veya şık bir iskemleden sarkan battaniyeler de hem elinizin altında olacak hem de bulunduğunuz ortama sıcaklık katacaktır. Evinizin görünümüne sıcaklık katacak battaniye koleksiyonumuzu mutlaka inceleyin.

2- Kadifenin hassas dokunuşu

Kumaşların hepsinin farklı bir dokusu ve yarattığı hissiyat vardır. Kışa en yakışan kumaşlardan biridir kadife. Hem sıcak tutar, hem de rahat bir havası vardır. Kadife kumaşla döşenmiş bir sandalye hem şık ve modern bir görünüm sunarken aynı zamanda dayanıklı yapısıyla özellikle çocuklu aileler için de ideal.

3- Örgülerin nostaljisi

Bizde anısı olan fotoğraflar gibidir örgü. Geçmişi çağrıştırdığı için görünümüyle bile içimizi ısıtır. Örgü battaniyeler, örgü kırlentler ile kanepelerinize farklı bir görünüm kazandırın. Eğer örgü konusunda yetenekliyseniz kendiniz de renk renk yumaklardan parçalar ölüp patchwork denemeleri yaparak kanepelerinizi süsleyebilirsiniz. Eğer örgüyle aranız yoksa ama bu sıcak hissi evinizde istiyorsanız battaniye ve kırlentlerimize göz atın.

4- Renkli ikram köşeleri yaratın

Orta sehpanızın üzerinde duran renkli şekerlemeler, bir tepsinin üzerine dizdiğiniz kahve fincanları, küçük kavanozlarda bitki çayları, tarçınlar… Yanına biraz sıcak su ekleyerek hem misafirlerinize hoş bir karşılama yapabilir, hem de evinizi renklendirebilirsiniz.

5- Mumların gücünden faydalanın

Mum deyince aklınıza mutlaka romantik ortamlar geliyorsa fikrinizi değiştirmek için iyi bir zaman. Farklı renk ve boyuttaki mumları bir arada kullanarak evinizde sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. Soğuk kış akşamlarında hoş kokulu mumlar ışığıyla da odanızın atmosferini değiştirecektir. Bir fincan kahve, biraz müzik ve mumlar kendinizi dinlenmiş hissetmenizi sağlayabilir. Eğer çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız nedeniyle mumların güvenli olmayacağını düşünüyorsanız farklı ışık oyunları için alternatif led ışıklar da deneyebilirsiniz.

6- Minik halılar, paspaslar ile bütünlük sağlayın

Yazın tahammül bile edemediğimiz halılar kış olunca yeniden ortaya çıkar. Küçük bir paspas bile doğru yerleştirildiğinde hem sıcak bir görünüm yaratır hem de oldukça işlevsel olur. Birbirine uyumlu halı ve paspasları bir arada kullanmak da hoş bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

7- Düzenli sehpalar, kitaplıklar

Oturma alanının ortasındaki bir sehpa bir odak noktasıdır. Dağınık bir görünüme sahip, birbirinden uyumsuz eşyaların yan yana durduğu bir sehpa hem gözünüzü yorar, hem de ne kadar odanızı düzenleseniz de rahatsız edici bir görüntüye sebep olur. Sehpalarınızın üzerindeki objeleri düzenlerken kitaplıklarınızı da elden geçirmeyi unutmayın. Minik objeler veya sevdiğiniz fotoğraflarla kitaplığınızın görünümünün ne kadar değiştiğine inanamayacaksınız.

8- Kokuların gücünden faydalanın

Nasıl ki uyandığınız zaman burnunuza gelen taze kahve kokusu veya fırından yeni çıkan kurabiyelerin kokusu bir anda mutlu olmanızı sağlıyorsa yaşam alanlarınızdaki koku da oldukça etkilidir. Yaz aylarında daha ferahlatıcı etkiye sahip kokular seçerken, kış aylarında baharat kokuları bizde hoş duygular yaratabilir. Bu kokuları sağlamanın en kolay yolu elbette ki oda kokuları. Kalıcı bir etki için Vavana Oda Kokularını mutlaka deneyin Ancak daha alternatif çözümler arıyorsanız tarçın gibi hoş kokulu baharatlardan siz de kendi karışımlarınızı hazırlayabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This