Evinizin 90’lı yıllarda kaldığını gösteren 10 işaret - Casual Avenue Blog
2138
post-template-default,single,single-post,postid-2138,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizin 90’lı yıllarda kaldığını gösteren 10 işaret

Her konuda olduğu gibi dekorasyonda da kimi trendler gelip geçici. Bazı tasarımlar, bazı dekorasyon stilleri zamansız olsa da ne yazık ki 90’lı yıllarda karşımıza çıkmış olan örnekler bu tanımlara uymuyor. Sizin de evinizde o dönemi yansıtan şeyler varsa artık onları yeni trendlerle güncelleme zamanı…

Bejin 50 tonu

90’lı yılların rengi nedir diye sorsalar konuyla ilgilenen hemen hemen herkesin aklına bej rengi gelecektir. Bej duvarlar, bej koltuklar, bej halılar… Genellikle sıra dışı renklerin cesaret istediği bir dönem olması ve kullanım kolaylığı neticesinde evlerin her köşesinde bej renkleri hakimdi. Artık bu konuda sınırları kaldırma zamanı. Sizin de evinizde hâlâ hakim olan renk bejse kontrast renkler ekleyerek daha modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. 2019 yılı dekorasyon önerilerinde bizi pastel tonların beklediğini unutmayın.

Sünger fırçalarla boyanmış duvarlar ve çocuk odalarındaki duvar kağıtları

90’lı yıllarda sünger fırçalarla boyanmış duvarlar havalı olsa da artık günümüzde ne yazık ki fazla sıkıcı bulunuyor. Yine bir şerit şeklinde duvarı ikiye bölen ve çocuk odalarında kullanılan duvar kağıtları da oldukça eski. Bugün duvarları yenilemeye karar verdiyseniz çocuk odaları da dahil duvarlarda bir bölümün vurgulandığı cesur yaklaşımlar öne çıkıyor. Çocuk odalarının görünümünü şık nevresim takımlarıyla tamamlamak isterseniz The Little Casual koleksiyonumuza göz atmalısınız.

Büyük kanepeler

Yine 90’lı yıllarda sıkça karşımıza çıkan bir diğer şey de büyük mobilyalardı. Kocaman, yatağı andıran koltuk ve kanepeler konforlu gibi algılanarak bolca kullanılmış olsa da artık yerini daha az yer kaplayan, minimal tasarımlara bıraktı. Koltuğunuz çok rahat olsa da artık ondan vazgeçmeniz ve yaşam alanlarınıza konforlu ama az yer kaplayan kanepeler ve onlarla kombinleyeceğiniz uzanma koltukları almanız gerekiyor.

 

Her yerde yıldızlar

Yine dönemin vazgeçilmez dekorasyon önerilerinden biri evin hemen hemen her köşesinde kullanılan ay, güneş ve yıldız figürleriydi. Aksesuarlardan duvar süslerine kadar her yerde karşımıza çıkan bu figürleri seviyor olsanız da belki fotoğraf gibi artık daha farklı kullanmanın yollarını bulmalısınız.

Damask desenler

Yine 90’ların bize kazandırdığı ve asla geri dönmemesini dilediğimiz desenlerin başında geliyor damask. Pek çok kişinin uzun yıllar vazgeçemediği, perdelerden duvar kağıtlarına pek çok yerde karşımıza çıkan bu desenden özellikle büyük kullanım seçeneklerinde artık kurtulma zamanı!

Aynalarda Hollywood rüzgarı

Bizim ülkemizde daha nadir karşılaşılsa da 90’larda tüm dünyayı etkisi altına alan bir diğer trend de hollywood filmlerinden fırlamış gibi duran, kenarları ampullerle çevrili aynalardı. Bu aynalar banyolardan yatak odalarına pek çok yerde kullanıldı. Artık abartılı ve gösterişli aksesuarlar yerine daha sade objeler tercih edildiğinden bu aynaları da daha ince ve daha doğal görünüme sahip olanlarla değiştirme zamanı!

Şişme mobilyalar

Şişme koltuklar, şişme yataklar… Hem ucuz hem de hafif olması nedeniyle çokça tercih edilen bu mobilyalara artık sahip olmadığınızı umuyoruz. Yine de evinizin köşesinde bir yerlerde varsa bir an önce vazgeçmenizi öneririz.

Beyaz hasır mobilyalar

Yine unutmak istediğimiz bir başka 90’lar trendi de beyaz hasır mobilyalar. Ev içinde çiçek desenli minderlerle kullanılan bu hasır mobilyalar aslında 70’li yıllara ait olsa da 90’larda yeniden yükselişe geçmişti. Bir örnek sehpalarıyla kullanılan bu takımlar da hem rahatsız hem de sıkıcı bir görünüme sahip.

Birbirine karışmış geometrik desenler

Özellikle yatak örtülerinde karşımıza çıkan bu desenler sizde de sanki matematik dersindeymiş hissiyatı yaratmıyor mu? Farklı renklerin kombinlendiği bu geometrik desenlere de elveda deme vakti! Hem daha modern bir görünüme sahip olan hem de yumuşak dokularıyla yatağınıza konfor katacak yatak örtüleri ve nevresim takımı koleksiyonumuzu inceleyerek değişimi başlatabilirsiniz.

Ahşap televizyon üniteleri

Sadece televizyonun değil, tüm elektronik aletlerin ve hatta kitapların kaldırıldığı bu ahşap televizyon üniteleri için pek uzun cümleler kurmaya gerek yok sanıyoruz : )

Görseller; apartmenttherapy.comthibautdesign.com , wicker furniture blog ve flickr ‘dan alınmıştır.



Pin It on Pinterest

Share This