Evinizdeki dağınık görüntüden kurtulmanız için 7 öneri - Casual Avenue Blog
1625
post-template-default,single,single-post,postid-1625,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizdeki dağınık görüntüden kurtulmanız için 7 öneri

Belki yeni taşındınız, eşyalarınızı yerleştirmeye vakit bulamadınız. Belki çok yoğun çalışıyorsunuz ve evinizi hızlıca düzenli bir hale getirmek gözünüzde çok büyüyor. Neticede eviniz dağınık ve belki birazcık pasaklı bir hale geldiyse, onu rüya gibi bir eve dönüştürmek için, sizin için hazırladığımız 10 harika ipucundan faydalanabilirsiniz.

1. Karmaşık Girişler
Evinizin girişi, evin vitrini gibidir. Eve giren herkesin ilk karşılaştığı manzara olduğundan dolayı evin girişi ekstra hassasiyet gerektirir. Ama ne yazık ki, kapı önünde çıkartılan ayakkabılarla, kapı yanına şemsiye, kerata, ayakkabı süngeri gibi eşyaların konduğu kovamsı eşyalarla, çoğumuzun ev girişi tam bir felakettir. Çözüm; Bu tip eşyaların dışarıdan görünmesini engelleyen saklama kutularına konması ve ne kadar sık giyilirse giyilsin tüm ayakkabıların dolaplarda tutulmasıdır. Şık bir paspas, güzel bir saksı çiçeği ve eşyalarınızın derli toplu olmasını sağlayacak bir-iki raf ile ferah bir ev girişine kavuşabilirsiniz.

aragorsel1

2. Lekeler ve İzler
Duvar temizliği açısından evlerin en şanslı odası çoğunlukla, trafiğin pek de yoğun olmadığı yatak odalarıdır. Ama pek doğal olarak, oturma odaları, koridorlar ve özellikle mutfak o kadar da şanslı değillerdir. Peki, çözüm nedir? Çok fazla kirlenmeden bahsetmiyorsak, şöyle sağlam bir temizlik ile bu dertten kurtulabiliriz. Günümüzde kullanılan duvar boyalarının büyük bir çoğunluğu temizlenebilir özelliktedir. Ama duvardaki izler, lekeler önü alınamayacak boyuta geldiyse, boya vakti gelmiş demektir.

3. Kötü Kokular
Her ne kadar pişirilirken müthiş güzel koksa da, pişen her yemeğin kokusu duvarlarınıza, kanepelerinize, halılarınıza, kısaca tüm eşyalarınızın üzerine siner. Evcil hayvanlarımız da, çoğunlukla bizim ilgisizliğimizden kaynaklanan sebeplerden dolayı istenmeyen kokulara sebep olabiliyorlar. Peki, kötü kokulara nasıl çözüm bulabiliriz. Önce evdeki hayvanlarımızdan başlayalım. Bilinenin aksine doğadaki hayvanların çok büyük bir kısmı hasta olmadıkları sürece kötü kokmazlar. Evdeki hayvanlarımızın istenmeyen kokulara sebebiyet vermelerinin ise sebebi çoğu zaman sahipleridir. Bazen kedinin tuvaletini düzenli bir şekilde temizlemeyiz ya da köpeğimizi yeterli sıklıkta fırçalamaz ve dışarıdan eve taşıdığı yabancı maddelerden kurtulmasını geciktiririz. Evdeki hayvanlarınıza hak ettikleri ilgiyi gösterirseniz onlardan kaynaklanan kokulardan kurtulabilirsiniz.

Yemek kokusu için, ocak üstü aspiratörlerinizi her yemek pişirdiğinizde açık tutun. Her yemek sonrası mutfak pencerelerini en az 30 dakika açık bırakın. Havalandırma sonrası mis gibi kokan oda kokularıyla tertemiz bir hava yaratabilirsiniz. Etkisi kısa süren oda kokularından bıktıysanız, iyileştirici ve rahatlatıcı özelliği ile Vavana’nın yeni koleksiyonundaki ürünlerden kendinize uygun kokuyu seçip, evinize mis gibi bir dünyanın kapılarını açabilirsiniz.

4. Tozlu, Kalabalık Raflar
Gezdiğiniz yerlerden alınan hatıralık eşyalara, hediyelere, fotoğraflara veya koleksiyon parçalarına yıllar geçtikçe bir yenisi eklenir. Bütün bu eşyalar hem çok fazla toz tutar hem de kalabalık görüntüleriyle gözlerinizi yorar. Çözüm ise çok basit; Tüm eşyalarınızı bir hafta boyunca kaldırın ve bir haftanın sonunda hangisini gerçekten özlediğinize, hangisini kutulara kaldırmanız gerektiğine karar verin. Raflarda duran eşyaların renk uyumuna dikkat etmeyi de unutmayın.

5. Temiz Taklidi Yapan Banyolar
Misafirleriniz anlamaz hatta çoğu zaman siz de unutursunuz ama şöyle bir göz gezdirildiğinde temiz gibi duran banyonuzun aslında köşesinde bucağında birçok kir sakladığını ve yenilenmesi gerektiğini bilirsiniz. Çözüm olarak size tabii ki “Banyonuzu yenileyin” demeyeceğiz çünkü aslında çok köklü ve derin bir temizlik ve doğru aksesuar seçimleri ile banyonuzun temiz ve şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Aksesuar seçimlerinizi banyonuzun genel ambiyansına göre seçmelisiniz. Çok fazla doğal ışık almayan bir banyonuz varsa açık renkli objeler seçmelisiniz. Diş fırçası ve macunu, temizlik malzemeleri, kişisel bakım eşyalarınız gibi objelerin tümünü ya kutulara ya da banyo dolaplarınızın çekmecelerine kaldırın. Gözünüzü yoran tüm objelerden kurtulduğunuzda banyonuzun ne kadar ferah göründüğüne inanamayacaksınız.

6. Yatak Odasının Odak Noktası

aragorsel2
Özellikle yeni taşındıysanız yatak odaları genellikle sıkıcı, boş birer kutu gibidir. Bir yatak, bir-iki komodin ve dolaplar. Ama aslında en sıkıcı yatak odasını bile, odanın odak noktasına yerleştireceğiniz doğru objeyle, çok şık bir hale dönüştürebilirsiniz. Daha önceki yazılarımızı takip edenler, yatak odalarının odak noktasının yatak olduğunu bilirler. Yatak odalarındaki en büyük eşya yataktır, dolayısıyla hareketlendirmeniz gereken obje de yatağınızdır. Evet, çok hoş görünen bir yatak alarak işe başlayabilirsiniz ama asıl önemli nokta yatağınızdaki nevresim seti ve yatak örtüsüdür. Yatak odanızda hoş bir görünüm yaratırken, aynı zamanda konforlu bir uykunun olmazsa olmazı doğal nevresim setleri için sizi Casual Avenue nevresim koleksiyonunu keşfetmeye davet ediyoruz!

7. Boş Duvarlar
Çok özenli ve profesyonel yardım alınarak dekore edilmiş evler için en doğru seçim tabii ki eşyalarla uyumlu renkte boyanmış çıplak ve sade duvarlardır. Ama aynı çıplak duvarlar birçok evi, taşınılmış ama yerleşilememiş gibi gösterebilir. Çözüm ise duvarlara yerleştireceğiniz objeler. Tam burada, ‘Fazla eşya göz yorar’ uyarımızı hatırlamış olabilirsiniz. Merak etmeyin. Sayısı ne olursa olsun, sizin için gerçekten önem arz eden hiçbir resim ya da fotoğraf gözünüze fazla gelemeyecektir.



Pin It on Pinterest

Share This