Evinizde çizgili desenin enerjisine yer açın - Casual Avenue Blog
986
post-template-default,single,single-post,postid-986,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizde çizgili desenin enerjisine yer açın

Country tarzı dekorayonda ekoselerden sonra en sık karşımıza çıkan desenin çizgili desenler olduğunu daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Çizgili desenler yaşam alanlarına kattıkları hareket ve enerji dolu görünümleriyle banyolardan mutfaklara kadar her yerde kendine yer buluyor.

İster geleneksel bir şekilde kullanın, isterseniz bambaşka desenler veya kontrast renklerle modern yorumlar katın çizgili desenler her daim dekorasyona canlı bir görünüm katmanın en basit yoludur. Çizgililer, desenler dünyasında nötr olarak tarif edilir. Herhangi bir tarza veya bir odanın boyutuna dahil edebilir, istediğiniz yoğunlukta kullanabilirsiniz. Çizgili desenler, dekorasyona hareket katmak için iyi ve güvenilir bir başlangıç kabul edilir.

Çizgili desenleri evlerinizde kullanmanın pek çok farklı yolu var, bu yazımızda çizgili desenleri doğru kullanmanın püf noktalarından söz edeceğiz.

Yatay mı yoksa dikey mi?

shutterstock_59168155
Çizgili desenleri yatay veya dikey kullanabilirsiniz. Çizgili desenlerin göz yanılgısı yaratmak ve alanı olduğundan daha büyük ya da daha küçük göstermek gibi mimari bir gücü vardır. Uygulama sırasında dikey çizgilerin tavanı olduğundan daha yüksek göstereceğini, yatay çizgilerin özellikle de kalın kullanımda küçük alanlarda oldukça boğucu olabileceğini unutmayın. Özellikle duvarda çizgili desenli bir duvar kağıdı kullanacaksanız, geniş bir alan olmadığı sürece yatay, kalın çizgilerden kaçının. Bu durumda dikey çizgiler kullanmak odayı olduğundan daha geniş gösterecektir. Koridorlar ise yatay çizgileri kullanmak için ideal alanlardır, çünkü koridorunuzu olduğundan daha uzun gösterecektir.

Çok geniş alanlarda çok ince çizgilerin de kaybolabileceğini ve dağınık bir görünüm yaratabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun. Kalın, siyah-beyaz çizgiler ile klasik bir görünüm yaratmak mümkün olsa da country tarzın sıcak ve samimi havasından uzaklaşabilirsiniz. Çocuk odalarında ise kalın ve ince çizgileri bir arada kullanarak eğlenceli bir görünüm yaratabilirsiniz.

Çizgilerde renk uyumu
Çizgili desenleri tercih ederken eğer cesur bir yorum kazandırmak isterseniz farklı renkleri tercih edebilirsiniz. Ancak burada seçiminiz ya bir rengin tonları, ya da iki farklı kontrast renk olmalıdır. Çok fazla renk kullanmak, özellikle de duvarlar ya da halı gibi büyük alanlarda kullanmak göz yorgunluğuna yol açacaktır. Parlak ve güçlü renkleri kırlentler, battaniyeler ya da havlular gibi küçük tekstil ürünlerinde özgürce kullanabilirsiniz.

Çizgili desenleri ev teksil ürünlerinde kullanarak yaşam alanlarına farklı bir hava katabilirsiniz. Nevresim takımları ile yatak odalarınız, çizgili havlular ile banyolarınız sıkıcı ve sıradan bir görünümden kurtulacak.

Farklı desenlerle karıştırın

2
Tamamen çizgili desenli ürünlerden dekore edilmiş bir odada çok uzun bir süre kalamazsınız. Bu nedenle çizgili desenleri düz renkler veya başka desenlerle kullanmanızı öneririz. Bu aynı zamanda daha katmanlı bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Çizgili desenleri, çiçekli desenler ya da düz renkli aksesuarlar ile kombinleyerek kullanabilirsiniz. Çizgili bir kanepe üzerindeki çiçek desenli bir yastık ya da düz renklere hakim bir banyoda çizgili bir duş perdesi görünümü baştan aşağı değiştirecek ve sıcak bir ortam yaratmanızı sağlayacaktır.

6

Çizgili dekorasyon konusunda çekingenseniz ve çıkan sonucun sizi mutlu edip etmeyeceğinden emin değilseniz küçük adımlarla başlayın. Sehpanızın üzerindeki çizgili bir vazo, düz renkteki kanepelerinizi renklendireceğiniz çizgili kırlentler veya banyolarınıza renk katacağınız çizgili havlular veya çizgili duş perdeleri. Küçük bir alanda ya da dekoratif bir üründe bile çizgilerin gücüne inanamayacaksınız. Eğer çizgili duvarlar hoşunuza gidiyor ancak tamamen çizgili desene sahp bir duvarın nasıl görüneceğinden endişe ediyorsanız odanın bir duvarını çizgili duvar kağıdı ile kaplayabilir ya da boyayabilirsiniz.

4

Çizgili desenlerin çarpıcı yorumları için önerilerimize göz atın!

carsaf
Yatak odalarında düz renklerden sıkıldıysanız çizgili nevresim takımları ile yatak odanıza sıra dışı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Rhode Island ve Newport Nevresim Takımı yenilik arayanlar için ideal. Eğer çizgili desene küçük bir adımla başlamak isterseniz size satenin yumuşak dokunuşunu çizgili modern nakışlarla bir araya getiren Toscana Nevresim Takımı‘nı önerebiliriz. Toscana serisinin havlusu da banyolarında farklılık arayanların tercihi.

soooo

Çocuk odalarını grafik desenlerle hareketlendirmek istiyorsanız The Little Casual koleksiyonundan size uygun bir önerimiz var. Sophie Koleksiyonu nevresim takımlarından bebek havlu ve bornozlarına kadar geniş bir yelpazede çocukların dünyasına çizgililerin neşesini katıyor.

Kanepeler kontrast renkteki çizgili Rhode Island Kırlentler ile bambaşka bir görünüme bürünüyor.

Untitled design

Banyonuzda da çizgili desenlere yer açın. Emicilik, yumuşaklık ve dayanıklılık arasında mükemmel bir denge kuran Tampa Çizgili Havlular canlı renkleriyle banyolarda iddialı bir görünüm yaratıyor. Çizgili desenlere yumuşak bir başlangıç yapmak isteyenler içinse Newport Havlular zarif bir alternatif olacaktır. Eğer çizgili desen konusunda daha cesur bir adım atacaksanız Newport havluları Newport Paspasları ile kombinleyerek kullanabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This