Dekorasyonunuza deniz teması uygulamanın püf noktaları - Casual Avenue Blog
1537
post-template-default,single,single-post,postid-1537,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Dekorasyonunuza deniz teması uygulamanın püf noktaları

Evet, güzel ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ama işten güçten vakit bulup, o denize kavuşabilme şansımız ne yazık ki oldukça sınırlı. Tabi ki deniz kenarında yaşayan, o çok çok çok şanslı insanlar bu değerlendirmemiz dışında.
Sevenler bilir, havalar ısındığında, yazlıkları çıkartırken, mayomuzdan, plaj havlumuzdan yüzümüze çarpan o enfes kokunun adı; deniz kokusudur. O mis gibi kokuyla birlikte, birden bire geçen sene deniz kenarında geçen, tatildeki keyifli anılarımız gelir aklımıza, ‘Az kaldı’ diye düşünüp heyecanla yazlıklarımızı çıkarmaya devam ederiz. Peki, bu hissi gün içinde sık sık yaşamak istemez misiniz?
Eviniz denizden çok uzakta, hatta dağ başında bile olsa, deniz temasına ait objelerle dekorasyonunuza yaz aylarının ferahlığını getirebilir ve kendinizi her gün yaz tatilinde gibi hissedebilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız püf noktaları…

Deniz Kabuksuz Deniz Teması mı Olurmuş

görsel 1

Deniz denince akla gelen ilk obje deniz kabuklarıdır, hatta büyük ihtimalle son tatilinizde birçok kabuk toplamışsınızdır. O toplanan kabuklar genellikle saklandıkları kutularından pek çıkarılmaz, toplandıkları gibi kalırlar. Artık onları daha fazla saklamayın, çıkarın kutularından, ister kapaklı bir kavanozun içine, isterseniz bir vazoya, ya da masanızın üstüne dağınık bir şekilde yerleştirin. Deniz kabukları ve deniz kumu ile ilgili daha değişik dekorasyon fikirleri ve Kendin Yap projeleri için Sand and Sisal adlı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Urgandan Puflar

görsel 2

Halat, denizle özdeşleşmiş çok yönlü ve çok uygun bir dekorasyon objesidir. Evet biraz işçilik gerektirir, ama bu görseldeki gibi bir puf koltuk yapmış olmanın keyfi de dayanılmazdır. Halat veya kalın urgan ip, yapıştırıcı veya silikon ve en önemlisi birazcık hayal gücüyle siz de harikalar yaratabilirsiniz. Farklı örnekler için Style Me Pretty sitesine göz atabilirsiniz.

Duvardaki Resimler

görsel 3

Duvardaki resimleriniz sizin ve evinizin stili hakkında birçok şey anlatır. Profesyoneller tarafından çekilmiş duvar resimlerden satın alabilir ya da hani o son tatilinizde Instagram’a yüklediğiniz deniz kenarı fotoğraflarınızdan birinin çıktısını alarak, çerçeveletebilir ve duvarınıza asarak evinizde yaratmak istediğiniz ambiyansa kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Centsational Girl adlı blog sayfasına bir göz atabilir ve yazarın kendi evinde deniz resimlerini nasıl kullandığına bakarak ilham alabilirsiniz.

Balık Ağları

görsel 4

Hazır konu duvar dekorasyonuna gelmişken, sizin için önerimiz, evinizi yaz için dekore ederken duvarlarınızdan birine balık ağı asmanız. Dilerseniz üzerini, görseldeki gibi denizyıldızları ve kabuklarıyla süsleyebilir ya da yaratıcılığınızı kullanarak bambaşka bir şıklık yakalayabilirsiniz. Denizyıldızları ve balık ağları ile ilgili daha fazla fikir için Comfy Dwelling adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Kendin Yap Projesi: Halattan Paspas

görsel 5

Şimdi sıra geldi biraz meşakkatli ama evinizde harika duracak bir Kendin Yap projesine. Yoğun ve yorucu bir çalışma gününün ardından, evinize geldiğinizde, kapıda sizi deniz kenarındaki bir eve aitmiş gibi görünen bu paspas karşılasa hoş olmaz mıydı? Nasıl yapılacağını öğrenmek için Martha Stewart’ın sayfasına göz atabilirsiniz.

Ahşap ve Hasır

görsel 6

Ahşap kesme tahtanızın yanına hasır piknik sepetinizi yerleştirmek belki de deniz temasını yaratmanızın en kolay ve en sade yolu. Farklı kullanım yolları ve görseller için buyurun Vibeke Design sitesine.

Deniz Esintisiyle Uykuya

Messinakapak
Yatak odanızda doğal görünümden fedakârlık etmeden, farklılık yaratmak ve özellikle deniz esintisiyle uykuya dalmak istiyorsanız Messina Marine Nevresim Takımına mutlaka göz atmalısınız. Pamuk saten beyazlığının, renkli nakış işlemelerinin buluştuğu bu nevresim takımıyla, yataklarınıza ve odanıza tazelik hissi veren bir görünüm katabilirsiniz.

Halat nakışlar banyoda

Messina1
Messina nevresim setiyle yatak odalarınıza taşıdığınız deniz temasını aynı seriye ait Messina Havlular ile banyolara taşımanız da mümkün. Hydrocotton olması nedeniyle yüksek su emiciliğine sahip olan Messina Havlular hem kullanım konforuyla hem de özel tasarımıyla banyoda favoriniz olacak.



Pin It on Pinterest

Share This