Dekorasyonda 2020 Trendleri - Casual Avenue Blog
2428
post-template-default,single,single-post,postid-2428,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Dekorasyonda 2020 Trendleri

Her yıl yeni fikirler, yeni dekorasyon önerileriyle geliyor. Yeni bir yıla girmeye hazırlanırken siz de dinlenmek için sığındığınız ve evinizde bir değişiklik yapmak istiyorsanız 2020 trendlerinden derlediğimiz önerilere göz atın.

Minimalist etkiler sürüyor

Dekorasyon konusunda öncü isimler çok uzun yıllardır minimalist dekorasyonun öneminden söz ediyor. Fazlalıklardan kurtulmamız gerektiği, yalın olana yönelmemiz gerektiği sadece dekorasyonda değil, yaşamın tüm alanlarında geçerli. Yeni yıla temiz bir başlangıç yapmak için işe yatak odamızdaki fazlalıklardan kurtularak başlıyoruz. Yatak odanızda dengeli bir görünüm yakalamak için kullamadığınız ancak atmaya kıyamadığınız tüm eşyalardan kurtularak işe başlayabilirsiniz.

Feminen şekiller

İç mekanlarda kullanılan tüm objeler daha feminen şekillerle önümüzde gelecek. Vazolardan lambalara kadar pek çok aksesuarda daha yumuşak, daha kıvrımlı objeler daha fazla karşımıza çıkacak. Siz de seçtiğiniz aksesuarlar konusunda cesur olun. Alıştığınız, klasikleşen objeler yerine daha modern  görünüme sahip ürünler arasından seçimler yapın.

Nötr renkler yine karşımızda

Beyaz, siyah ve griden oluşan nötr renkler yine dekorasyonda hakim renkler konumunda. Klasik olan ve dingin bir görünüme sahip bu renklerde yine bej ve gri ön planda. Özellikle duvarlarda büyük etkiler yaratabileceğiniz nötr renkler ile karmaşadan uzak, klas bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Geometrik desenlerin yükselişi sürüyor

Son bir kaç yıldır daha modern bir dekorasyona yönelme eğilimi desenlerde de farklılık arayışını beraberinde getirdi. Bir süredir geometrik desenlerin yükselişte olduğunu biliyoruz. Perdelerden kırlentlere pek çok yerde karşımıza çıkan geometrik desenlerin canlılığı bu yıl da sürecek.  Burada önemli olansa doğru dengeyi kurmak. Öncelikle bu cesur yaklaşımı uygulayacağınız doğru alanı seçin, sonra da klasik mobilyalarla kontrast bir etki yaratın. Eminiz sonuç hoşunuza gidecek. Geometrik desenlere minik bir başlangıç yapmak istiyorsanız kırlentlerimizi inceleyerek işe başlayabilirsiniz.

Doğanın çağrısına kulak verin

Son yıllarda karşımıza çıkan bir başka kavram ise doğallık. Beslenmeden yaşam alanlarına kadar her yerde karşımıza çıkan doğallık kavramı dekorasyonda da önemini koruyor. Doğal ürünleri tercih ederken yaşam alanlarınıza doğadan unsurları katmak da nefes alan mekânlar yaratmanızı sağlayabilir. Ahşap ve doğal taş gibi malzemelerle dekore edilmiş bir yatak odasına aksesuarlarla da minik dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Vazo içine eklenen dal parçaları, şık bir tabak içine konan yapraklar… Yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı. Yeryüzünün ve gökyüzünün renklerini taşıyan her şey sıcak bir görünüm yakalamanızı sağlayacak.

Tekstil ürünlerinde seçtiğiniz kumaşları zenginleştirin

Feminen çizgilerin dekorasyonda hâkim olacağını söylemiştik. Bu feminen çizgileri farklı içeriğe sahip tekstil ürünleriyle zenginleştirebilirsiniz. Pamuğun yanı sıra bambu, kaşmir, keçe, ipek gibi kumaşlar hoş dokularıyla etkiyi arttırmanıza yardımcı olacak.

El yapımı ürünleri unutmayın

Bir aksesuarı değerli kılan özelliklerden biri de orijinal olmasıdır. Bu nedenle önümüzdeki yıl el yapımı ürünler yine sıklıkla karşımıza çıkacak. Seramikler başta olmak üzere el yapımı aksesuarlar ile siz de yaşam alanlarında ruhu olan bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Çiçek desenli duvar kağıtları

Çiçek desenleri duvar kağıtlarında da tekstil ürünlerinde de klasiklerden biri. Çiçekli desenler nostaljik yanlarıyla geçmişi çağrıştırsa da bu kez daha iddialı olarak karşımıza çıkacaklar. Duvarlarda sarıyla birlikte kullanılan zıt renkler görünümde çarpıcı etkiler yaratıyor. Güçlü bir etki yaratmak istiyorsanız siz de çiçek desenlerine bir şans verebilirsiniz.

Metaller yine başrolde

Gümüş, bakır, altın… Metallar yine dekorasyonda kendine yer buluyor. Metallerin dengeli olarak bir arada kullanıldığı trend oldukça popüler olacak. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konuda sadece iki metali bir arada kullanmak. Daha fazla metali bir arada kullandığınızda dağınık bir görünüme neden olabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This