Daha doğal bir banyo yaratmanın 7 kolay yolu - Casual Avenue Blog
1986
post-template-default,single,single-post,postid-1986,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Daha doğal bir banyo yaratmanın 7 kolay yolu

Son zamanlarda öne çıkan akımlardan biri doğallık. Gösterişli ve abartılı tasarımlar yerlerini daha işlevsel ve doğal olana bırakıyor. Biz de bu yazımızda tercihini doğallıktan yana kullanan, işlevselliğe önem veren önerilere yer vereceğiz. Siz de banyonuzun zarif ama doğal bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız çok masraf gerektirmeyen, kolaylıkla uygulayabileceğiniz önerilerimize göz atın.

1- Doğal malzemelere ağırlık verin
Banyonun genel görünümünü belirleyen fayans, lavabo, küvet veya duşakabin gibi malzemelerde değişiklik yapma şansınız varsa bu ürünleri seçerken ahşap, doğal taşlar gibi doğal malzemeleri tercih edin. Unutmayın bu ürünler ilk anda daha masraflı olsa da uzun vadede daha dayanıklı olacaklarından kazançlı çıkmanızı sağlayacak. Eğer bu kadar masraflı bir değişiklik yapamayacaksanız plastik banyo dolabınızı atıp yerine ahşap bir dolap koymak, banyonuza ahşap raflar eklemek gibi ufak değişikliklerle işe başlayabilirsiniz. Eskiyen ahşap dolaplarınızı da biraz yaratıcılıkla boyayıp yenileyerek banyolarınızda kullanabileceğinizi unutmayın.

2- Doğadan gelen renkleri seçin
Banyonuzun gerek duvarlarında gerekse tekstil ürünlerinde doğal renkleri kullanın. Doğada bulabileceğiniz toprak rengi, mavi tonları, gri tonları hem daha dinlendirici bir etki yaratmanızı sağlayacak, hem de banyonuzu daha klas bir görünüme kavuşturacaktır. Eğer banyo malzemeleriniz ağırlıkta koyu renkli ürünlerse ortamı daha ferah bir hâle getirmek için açık renkleri seçmelisiniz. Havlu, paspas gibi ürünlerde de açık renkleri tercih etmeniz daha temiz bir görünüm yaratacaktır.

3- Objeleri kullanmak konusunda yaratıcı olun
Banyonuzda aksesuar olarak kullandığınız ürünleri gözden geçirin. Hepsine gerçekten ihtiyacınız var mı? Öncelikle fazlalıkları atarak işe başlayın. Sonrasında gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri düzenleyin. Bunun için ahşap kutuları, hasır sepetleri kullanabilirsiniz. Bununla birlikte kendinizde basit kendin yap projeleriyle banyonuzu sıradanlıktan çıkarabilirsiniz. Örneğin küçük çakıl taşlarıyla doldurduğunuz bir cam vazoya diş fırçalarınızı dizebilir, eski bir sandalyeyi banyonuzdaki malzemeleri dizmek için kullanabilirsiniz. Peki bir bisikletten lavabo altı yaparak çarpıcı bir görünüm elde etmeye ne dersiniz? Eğer bu konuda fikre ihtiyacınız varsa sizi şöyle alalım.

4- Kaliteli ve doğal tekstil ürünleri tercih edin
Bir banyonun olmazsa olmazı havlular ve bornozlardır. Cildinize doğrudan temas eden, banyo keyfinizin tamamlayacısı bu ürünleri seçerken pamuk, bambu gibi doğal içeriğe sahip ürünleri tercih edin. Banyonuzu istediğiniz kadar güzel dekore etseniz de renkleri solmuş veya sertleşmiş tek bir havlu görünümü bozmaya neden olacaktır. Banyonuzun konforlu görünmesinin en önemli anahtarlarından birinin yumuşacık paspaslar ve havlular olduğunu unutmayın. Banyonuz için doğal ve yumuşacık havlu, bornoz ve paspaslar için banyo koleksiyonumuza göz atın.

5- Bitkilere yer açın
Banyonuzda yeşil bitkilere yer vererek hoş ve rahatlatıcı bir görünüm yakayalabilirsiniz. Lavabonun yanındaki bir çiçek veya köşeye koyacağınız büyük yeşil bir bitki banyonun sert görünümünü yumuşatacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey seçtiğiniz bitkinin neme dayanıklı olması.

6- Basit görünen detaylara özen gösterin
Yerde duran detarjan şişeleri, küvetin yanında sıralanmış plastik kap içindeki duş jelleri… Evet bunlara ihtiyacınız var ancak banyonuzda karmaşık bir görüntü yarattıkları da bir gerçek. Doğallığın sadelikten geçtiğini unutmayın. Duş jellerini, sıvı sabunları koymak için banyo ürünlerinden alabilir veya kendiniz cam şişelere koyarak daha güzel bir görünüm yakalayabilirsiniz.

7- Banyonuzu temizlerken doğal ürünler kullanın
Banyonuzun görünümü kadar kullandığınız ürünlerin doğallığı da sağlığınız için oldukça önemlidir. Banyonuzu temizlerken kimyasal ürünler yerine evde kendiniz basit tariflerle temizlik ürünleri hazırlayabilirsiniz. Eğer bu konuda bir fikre ihtiyacınız varsa şu blog’a bir göz atabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This