5 Adımda bir bebek odasının olmazsa olmazları - Casual Avenue Blog
1268
post-template-default,single,single-post,postid-1268,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

5 Adımda bir bebek odasının olmazsa olmazları

Normal doğum mu olsun, sezaryen mi? Anne sütü mü, yoksa özel mamalar mı? Kumaş çocuk bezi mi daha sağlıklı yoksa hazır bebek bezleri mi? Bir bebek sahibi olmak ve küçük bir insan yetiştirmek için verilmesi gereken kararlar sonsuzdur. Ve açıkçası oldukça zor olabilir. Ama bu yazımızda oldukça kolay ve aslında çok da eğlenceli olan tek bir şeyden söz edeceğiz; bebek odası tasarlamak. Size çok detaylı ve çok zor geliyor olabilir ancak size yardımcı olmaya için hazırız.

Sizin için hazırladığımız bu kısa rehber ile bebekleriniz için en ideal odayı hazırlayabilirsiniz. Bu odayı dizayn ederken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, sizi gülümseten, dinlendiren ve keyif katan bir bebek odası tasarlamaktır. Ne de olsa vaktinizin çok çok çok büyük bir kısmı bu odada geçecek. Güvenin bize, geceleri bebeğinizi emzirirken oturacak rahat bir yere ve muhteşem bebeğinizden başka bakacak sevimli bir şeylere ihityaç duyacaksınız.

Nathalie1

Bebek Karyolası
Bebek karyolası, odanızın en önemli yatırımıdır. Nasıl olsa geçici bir şey, çok fazla para harcamaya gerek yok diye düşünebilirsiniz ama çoğu çocuk 3 yıl boyunca karyolasında uyuyabilir. Daha fazla çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız, sağlam bir mobilya, birkaç çocuğa karşı görevini yerine getirmeyi devam edebilir.

Seçtiğiniz karyolanın doğal bir hammaddeden yapılmış olması en önemli kriterleriniz olmalı. Bu alan bebeğinizi yalnız bırakacağınız tek yer, bu nedenle güvenli bir mobilya seçiminin oldukça önemli olduğunu unutmayın.

Bazı karyolalar, raylı sistemleriyle tam boy yatağa dönüşebilir. Raylı sistemler, erken yaşta beşikten tırmanmaya başlayan çocuklar için harika bir opsiyondur.

Alfred Bebek Karyolası ve Joseph Bebek Karyolası bebeğinin konforunu düşünürken, keyifli ve şık odalar yaratmak isteyen ebeveynler için ideal bir seçim.

Nevresim Seti
Nevresim seti ve beşik kombini bebek odanızın en görülmeye değer parçası olmalıdır. Nevresim setini seçmek işin en eğlenceli ve tarzınızı yansıtabileceğiniz kısmıdır.
En az 5-6 hatta mümkünse daha fazla çarşafını olmalı. Bazı günler çarşaf değiştirmekten başka bir iş yapamayacaksınız. O yüzden eğer sürekli çamaşır yıkamak zorunda kalmak istemiyorsanız bol bol yedek çarşaf bulundurun.

Beşik etekleri genel görünüme ayrı bir hava katsa da modern tasarım beşiklerde pek ihtiyaç duymazsınız.
Bebeğinizin hassas cildini koruyabilmek için yumuşak ve %100 pamuk nevresim setlerini tercih etmekte yarar var. Çocuk da olsalar, onların da birer kişilikleri olduğu unutulmadan tasarlanan The Little Casual kategorisindeki nevresim takımları ile bebeğinizin hem sağlıklı uyumasını sağlayabilir hem de odasını renklendirebilirsiniz.

Baykuş nakış detaylarıyla sevimli bir görünüme sahip olan Nathalie serisi keten yapısı sayesinde bebeğinizin cildinin hava almasını sağlayacaktır.

Kareli tasarımı ile hem şık hem de oldukça şirin görünen Lucas Serisi şıklığı ve konforuda bir arada isteyenlerin tercihi. Ekose desenlerle enerjik bir görünüm yakalamak isteyenler için Oliver, özellikle kız çocukları için Sophie tercih edebileceğiniz ürünlerimiz arasında yer alıyor.

Bebeğinizin hem yatağının görünümünü zenginleştirmek hem de soğuk gecelerde üşümesini engellemek için listenize mutlaka Elie Battaniyeleri de eklemelisiniz.

Her şeyin en iyisini hak eden bebeğinizin cildine dost yumuşacık havlu ve bornozlar, güvenliği için kullanabileceğiniz yatak bariyerleri ve çok daha fazlası için The Little Casual kategorimizi inceleyin.

Alt Değiştirme Masası
Yapacak hiçbir şey yok. Bebek, kirli çocuk bezi hediyesiyle birlikte gelir. Bu tecrübe yaşanacaksa en azından gerekli olabilecek her şeyin elimizin altında olmasını sağlayarak daha rahat ve kolay bir hale getirmeliyiz. Bu da alt değiştirme masasıyla mümkün olur.

Birincisi ve en önemlisi, gerçekten bebeğinizin altını değiştirebileceğiniz bir yere ihtiyacınız var. Burada iki seçeneğiniz mevcut, ya başlı başına bu iş için tasarlanmış alt değiştirme masalarından temin edeceksiniz ya da bir komodinin ya da masanın üstüne yerleştirebileceğiniz alt değiştirme aparatlarını tercih edeceksiniz. Her ikisi de işe yarar, konu aslında sahip olduğunuz boş alanla ilgilidir. Alt değiştirme masası için yeterli alana sahipseniz, bebeğiniz bezi bırakana kadar sağlam kalmayı başarabilecek kalitede bir ürün seçmelisiniz. Belki de bir oyuncak saklama kutusunu ya da kitap rafını bu amaç için kullanmak üzere dönüştürebilirsiniz, Pinterest’te bu konuda bir çok örnek bulabilirsiniz.  Eğer yeterli alana sahip değilseniz, alt değiştirme aparatları harika bir opsiyondur. Sizin için rahat kullanım yüksekliğinde olan herhangi bir dolabın üstüne güvenli bir şekilde sabitleyerek, işinizi görebilirsiniz. Alt değiştirme aparatlarının en güzel kısmı, bebeğiniz bezi bırakıp artık koca bir çocuk olduğunda, aparat için kullandığınız dolap, çocuk dolabı olarak hizmet ermeye devam edebilir.
Çocuk bezi ve gerekli olan tüm materyaller için alt değiştirme masasının çekmecelerini veya alt değiştirme aparatını monte ettiğinizin dolabın çekmecelerini kullanarak her türlü malzemenin elinizin altında olması sağlayabilirsiniz. Bu çekmecelerde, süreç boyunca bebeğinizi oyalayacak oyuncaklar bulundurun ya da alt değişim işlemini yaptığınızın yerin tavanına sabit bir oyuncak asabilirsiniz.

gorselll

Emzirme Koltuğu
Bebek odasındaki belki de en önemli şey, oturacağınız rahat bir koltuktur. Bebeğinizi bu koltukta emzirip, uyutacaksınız, yine bu koltukta ona bir şeyler okuyacaksınız, onunla burada gülüp ve belki de sabaha karşı 4’te şöyle güzel bir ağlamayı paylaşacaksınız. Kısacası, anne-bebek bağınızın oluşacağı bir koltuk seçerken biraz dikkat etmelisiniz.

Sallanan ya da raylı bir koltuk seçmeyi düşünebilirsiniz. Hareket, her ikinizin de uyumasına yardımcı olacaktır. Bu arada, bu koltukta bol bol oturacağınızdan bahsetmiş miydik? Ve temizlemekle uğraşacağınız sevimli tükürüklerden, şirin kakalardan… O yüzden kolay temizlenen bir kumaş seçmeye dikkat edin. Koltuk seçiminde, yorulan kollarınızı desteleyecek, kolçaklı olanları tercih edin.
Koltuk sırt yüksekliğinin rahat edebileceğiniz yükseklikte olmasına dikkat edin. Belinize destek olması için şirin bir dekoratif yastık bulundurmayı unutmayın. Bebek odanıza uygun bir tane dekoratif yastık seçmek isteyenleri şöyle alalım.

Son olarak, koltuğunuzun sizin tarzınızı yansıttığından emin olun. Evdeki eski bir koltuğu dönüştürerek ekstra para harcamaktan kaçınmayı da tercih edebilirsiniz.

Elie

Saklama Kutuları, Sandıkları
Farketmişsinizdir, minik insancıklar çok çok çok fazla eşyaya ihtiyaç duyarlar. Oyuncaklar, bebek bezleri, giysiler ve bilumum alet edevat… Ne yazık ki bunların hepsinin bir yerlere kaldırılması gerekiyor. Buyurun size saklama birimleri seçerken aklınızda kalması gereken birkaç ipucu.
Saklama birimi seçerken bugünün ve yarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak seçiminizi yapın. İlk başlarda size sonsuza kadar sürecekmiş gibi gelse de, bebeğiniz bir süre sonra bebek bezine ihtiyaç duymayacak, o yüzden bebek bezini depolayacağınız kutunun daha sonradan başka bir şey için kullanılabilir olmasına dikkat edin.

Üstü veya ağzı açık saklama kutuları battaniyeler ve çocuğunuzun diğer ihtiyaçları için idealdir. Böylece çocuğunuz büyüdüğünde bu kutuları oyuncak kutusu olarak da kullanabilirsiniz.

Alt değiştirme masanızın yakınlarına monte edilmiş duvar rafları, bebeğinizin ulaşmaması gereken losyon, termometre, tırnak makası gibi eşyaları saklamak için uygun olacaktır, aynı zamanda bu malzemelere ulaşmanız da kolaylaşır.

Unutmayın, orası sizin eviniz, bu sizin aileniz. Eğer sizi gülümsetiyorsa, mükemmeldir.
Başladığınız bu harika yolculukta sizi bekleyen çok güzel günler var. Onları daha özel kılmak için sizi The Little Casual’ın çocuklara özel, renkli dünyasını keşfetmeye davet ediyoruz.



Pin It on Pinterest

Share This