10 minik değişiklikle yatak odanıza daha sıcak bir görünüm kazandırın - Casual Avenue Blog
2129
post-template-default,single,single-post,postid-2129,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

10 minik değişiklikle yatak odanıza daha sıcak bir görünüm kazandırın

Henüz yaz etkisinden çıkamamış olsak da malum soğuk havaların kapıda olduğunu biliyoruz. Evlerinizde ufak ufak değişiklikler yaparak kışa daha sıcak bir görünüme sahip bir evle girebilirsiniz. İşte çok basit değişikliklerle evleri sıcak ve samimi bir görünüm kazandırmanın yolları…

1- Kırmızı tonlarına odaklanın

Kırmızının girdiği her ortama canlı bir görünüm kazandırdığı bir gerçek. Üstelik kırmızı kış aylarındaki o soğuk ortamı dağıtmak için de oldukça sıcak bir renk. İşe yataklarınızdan ve kanepelerinizden başlayabilir, kırmızı ve kırmızın tonlarındaki tekstil ürünleriyle odaları ısıtabilirsiniz. Texture Pike Örtü , Edinburgh Kareli Pike Örtü, Fresno Pike Örtü, Fulham Örgü Battaniye ve Ellwood Yatak Örtüsü ile odanızı renklendirmeye ne dersiniz?

2- Sezona uygun aksesuar seçimleri yapın

Nasıl ki yaz aylarında evimizde yaz havası estirecek hasır ürünlere, bize denizi çağrıştıracak objelere yer vermiştik, şimdi de sonbahar ruhunu evlere taşıma zamanı. Örneğin bir kavanozun içine koyacağınız mini bal kabakları gibi basitçe yapabileceğiniz objeler mevsimin ruhunu yansıtacaktır.

3- Ekoselere dönme zamanı

Kış karelerinin olmazsa olmaz desenlerinden biri de ekose ürünler. Biten yazla birlikte ekose ürünlerin geri dönüşü başladı. Düz çarşaflarla örtülü yatağınızı veya kanepelerinizi ekose desenli bir örtüyle bambaşka bir görünüme dönüştürebilirsiniz. Yine ekose kırlentler de bu konuda size yardımcı olacaktır. Maine Yatak Örtüsü ile yataklarınıza ekose deseni taşırken, Edward Kırlent, Cambridge Kırlent, Bradley Kırlent, Lynn Kırlent ile ekosenin canlı etkisini arttırabilirsiniz. Kırmızı ve ekose deseni bir arada kullanmak isteyenler içinse önerimiz Quincy Kırlent.

4-Ahşabın sıcaklığından faydalanın

Ahşap dört mevsim cazibesini yitirmeyen bir malzeme. Üstelik ahşabı kullanmanın pek çok yolu var. İsterseniz ahşap bir yatak başlığı, isterseniz ahşap mobilyalar… Ahşap her zaman girdiği her ortama doğal bir görünüm kazandırırken ekose gibi kış desenleriyle birlikte kullanıldığında size kendinizi bir dağ evinde hissettirebilir.

5- Desenlerin gücünden faydalanın

İster sadece yatak örtüsü, nevresim veya perde gibi tekstil ürünlerinde, dilerseniz abajur gibi objelerde desenleri kullanın. Yapmanız gereken tek şey renklerin ve desenlerin birbirine uygun olmasını sağlamak.

6- Antikalara veya eski görünümlü objelere yer açın

Eski bir dolap, eski bir sandık veya vintage bir abajur… Yaşanmışlık hissi veren bu objeler yatak odanıza daha sıcak bir görünüm kazandıracak.

7- Işık kullanımına dikkat edin

Kışın kapalı havalar nedeniyle gün ışığından mümkün oldukça çok faydalanmak gerekiyor. Belki pencelerinizin durumuna göre mobilyalarınızda ufak değişiklikler yaparak odanızın daha fazla ışık almasını sağlayabilirsiniz. Eğer bu konuda yapabilecekleriniz kısıtlıysa odanızın ışıklandırmasına dikkat edin, sarı ışığın daha sıcak bir görünümü olduğunu unutmayın. Yatağınızın başucundaki komidinlere koyabileceğiniz okuma ışıkları, belki ayaklı bir abajur ışık kırılmaları yaratıp farklı açılardan ışığın gelmesini sağlayacak, daha rahatlatıcı bir etki oluşturacaktır.

8- Yumuşacık battaniyeler geri dönüyor

Yaz aylarında ortadan kaldırdığınız battaniyeleri minik minik çıkarma zamanı. Yataklarınızın üzerinde kullanabileceğiniz battaniyeler odaya sıcacık bir görünüm kazandıracaktır. Casual Avenue koleksiyonlarında farklı içerik, renk ve desendeki battaniyeleri incelemenizi öneririz. Eminiz hoşunuza giden bir desen bulacaksınız.

9- Kitaplara yer açın

Soğuk kış günlerinde yatağa kıvrılıp kitap okumaktan daha keyifli ne olabilir ki? Yatak odanızda eğer yeterli bir alan varsa küçük bir kitaplık oluşturabilir, hem okuyacağınız kitapların düzenli kalmasını sağlarken aynı zamanda sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.

10- Küçük alanlar yaratın

Camınız genişse ve önünde yeterli alan varsa pencere önüne minderlerle süslü basit bir sedir yapabilirsiniz. Eğer böyle bir alan yoksa üzülmeyin, şık bir koltuk ile hem yatak odanızda kitap okumak gibi ihtiyaçlarınız için bir alan yaratabilir hem de odanızın daha konforlu görünmesini sağlayabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This