Aydınlatma konusunda bilmeniz gerekenler - Casual Avenue Blog
1652
post-template-default,single,single-post,postid-1652,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Aydınlatma konusunda bilmeniz gerekenler

Evinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken en önemli detayların başında gelir aydınlatma. Evinizdeki mobilyaların yerleşimini etkileyen, objelerin algısını değiştiren aydınlatma bir ortama girdiğinizde hissettiğiniz duyguları belirleyen önemli bir faktördür. Bu yazıda sıkça yapılan aydınlatma hatalarından söz edeceğiz, belki siz de ufak değişikliklerle evinizin daha hoş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tek bir ışık kaynağı yerine farklı alternatifler kullanın
Doğru aydınlatılmış bir oda, farklı ışık katmanlarından oluşur. Genel aydınlatma sağlayan bir ambiyans ışığının yanı sıra ihtiyacınıza yönelik ışık seviyelerini değiştirebileceğiniz, abajur, lambader gibi farklı alternatifleri odaya doğru bir şekilde yerleştirin. Sevdiklerinizle yemek masasında parlak bir ışığa ihtiyaç duyarken farklı ışık oyunları loş bir ortam yaratarak aynı yemek odasını daha romantik bir ortama dönüştürebileceğinizi unutmayın! Farklı ışık kaynakları aynı zamanda odayı daha sıcak bir görünüme kavuşturacaktır.

Parlak ve çok güçlü ışıktan kaçının
Her ne kadar aydınlık bir ev seviyor olsanız da sahnedeymiş gibi hissedeceğiniz parlak ışıklardan kaçının. Hafif sarı bir ışık hem evinizi daha hoş gösterecek hem de sizi yormayacaktır.

Ruh halinize göre seçim yapma lüksüne sahip olun!
Eğer ışığın seviyesini ayarlayabileceğiniz bir aydınlatmaya sahip değilseniz o zaman ampul seçimini yaparken ortalama bir watt seçin. Böylelikle o anki ruh halinize göre farklı bir abajur veya aplikle odanın içinde farklı ışık seviyesini yakalayabilirsiniz. İyi bir ışığın tepede değil, göz seviyesinde olacağını ve gölgeler yaratması gerektiğini unutmayın.

Görev lambalarını unutmayın

aragorsel1
Okuma ışığınız, mutfakta yemek hazırlarken tüm detayları rahatlıkla görebileceğiniz dolap altı ışıkları, banyodaki aynanıza odaklanan aplikler… Evin hangi köşesinde hangi amaçla bir ışığa ihtiyacınız olduğunu doğru belirleyerek ona uygun bir aydınlatma ve ampul seçin. Örneğin kitap okurken gölgeleri önleyecek, başınızın üzerinden gelerek sayfanıza odaklanan bir ışığa ihtiyacınız olacaktır. 40-60 Watt bir ışık kitap okumanız için yeterliyken, makyaj yaparken veya traş olurken kullandığınız banyonuz için 60-80 Watt arası bir ampul seçimi doğru olacaktır.

Vurgu aydınlatmalarıyla dikkati çekin
Duvardaki bir tablo veya kitaplıklar gibi belirli nesnelere dikkat çekmek istiyorsanız vurgu aydınlatmaları kullanabilirsiniz. Resim aplikleri gibi aydınlatma ürünlerinin yanı sıra mumları da bu kategoriye dahil edebiliriz. Mumların düşük ışığı ortama hoş bir hava katacak, farklı bir ışık katmanıyla masa, sehpa gibi yüzeylere dikkat çekmenizi sağlayacaktır. Mumları değerlendirirken mumların dinlendirici etkisini de unutmayın!



Pin It on Pinterest

Share This