Havlu alırken dikkat etmeniz gerekenler - Casual Avenue Blog
806
post-template-default,single,single-post,postid-806,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
Kapak Towels

Havlu alırken dikkat etmeniz gerekenler

Ev dekorasyonunu yaparken mobilya ya da aksesuar seçimleri çok önemsenir de,çoğu zaman her gün defalarca kullanılacak havlulara aynı özen gösterilmez. Oysa ki ihtiyaçlarınızı belirleyerek, kullanım alanınıza göre doğru havluyu seçmek kullanım sırasında size kolaylık sağlayacağı gibi sizi ekstra masraftan kurtaracaktır.
Havlu seçiminde önemli unsurları sıralamadan önce bir konunun altını çizmek isteriz. En doğru ürün alıcının beklentisini karşılayan üründür. Bu sebeple her kullanıcı, kullanım yerine, önceliklerine göre kendi tercihini belirlerse memnuniyet artacaktır.
İşte havlu seçerken dikkat etmeniz gereken özellikler;

Su emicilik

Kaliteli bir havlunun en önemli göstergesi yüksek su emiciliğine sahip olmasıdır. Havlu, suyla temas ettiğinde emerek hapsetmelidir. Havlunun üzerine bir kaç damla su dökerek hareketini gözlemleyebilirsiniz. Yüksek su emiciliğine sahip bir havlu bir kaç saniye içinde suyu emerken, havluyla birlikte hareket eden, hatta üzerinden kayıp giden su, havlunun yeterli su emiciliğine sahip olmadığını gösterir. Su emicilik ürün içeriklerine ve ürünün üretimine bağlı olarak farklılıklar gösterir.
Havlu ve bornoz kategorisindeki tüm ürünlerimizde en iddialı olduğumuz noktalardan biri; ürünlerimizin sahip olduğu yüksek su emiciliktir. Gerek doğal ham madde kullanımı, gerekse üretim aşamasında boya işlemlerinin bu konuya özen gösterilerek yapılması ortaya emicilik, yumuşaklık ve dayanıklılık arasında mükemmel bir denge kuran havlular çıkarmaktadır.

Hızlı kuruma

Havlunun kuruma süresi, özellikle sık kullanımda büyük önem taşır. Kaliteli bir havlunun, suyu emdiği ölçüde hızlı kuruması istenir. Hızlı kurumayan bir havlu, tekrar kullanıldığında rahatsızlık vereceği gibi yeterli hava almayan ortamda nemli ürünün yaratacağı koku nedeniyle de cazibesini yitirecektir. Uzun süre ıslak kalan bir havlunun, bakterilerin çoğalması için bir ortam hazırlayacağını ve sağlığınızı tehdit edebileceğini de unutmayın.
Yumuşaklık
Havlu seçerken önemli olan bir diğer konu da ürüne dokunduğunuzda verdiği histir. Özellikle banyo havluları doğrudan cildinize temas edeceğinden sürtünme esnasınsa rahatsızlık vermemesi istenir. Bu nedenle havluyu seçerken sert ve rahatsız edici bir his yaratıp yaratmadığını kontrol etmelisiniz. Bornoz gibi konforun ön plana çıkacağı ürünlerde yumuşak ve dökümlü bir kumaş tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Ürün içeriği

Ev tekstil ürünlerinde pamuk, ipek, keten gibi çeşitli materyaller kullanılabilir. Ürünün kullanım alanını düşünerek, içeriğindeki materyali değerlendirmeli, ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız.

Su emicilik ve yumuşaklığın önemli olduğu havlu grubu ürünlerde öncelikli materyal pamuktur. Pamuk doğal bir materyaldir ve sağlığa zararlı kimyasallar en aza indirgenmiştir.
Nevresim grubunda yine hava geçirgenliği ve doğallığı nedeniyle karşımıza sıkça pamuklu ürünler çıkar. tercih edilen bir materyaldir. Ürüne farklı bir dokunuş kazandırmak istenirse kendine has ışıltısı olan ipek veya serinlik hissi veren, doğal görünüme sahip keten gibi materyaller kullanılabilir.

Fiyat

Elbette ki alışveriş sırasında seçimi belirleyen en önemli ölçülerden biri ürüne ayıracağınız bütçedir. Havlu seçimi sırasında “Ucuz her zaman pahalıdır” sözünü unutmayın. Ucuz havluların çoğu zaman kısa bir süre içinde sertleşeceğini, yıpranacağını ve renklerini kaybedebileceğini unutmayın. Her gün defalarca kez kullandığınız havlularınızı seçerken kaliteye önem vermeniz, daha uzun süre kullanacağınız anlamına gelir.



Pin It on Pinterest

Share This